Notícia

Fonna es prepara per a l'esquí d'estiu

La glacera anuncia la venda de forfets per a finals d'abril

fonna,glacera
Fonna es prepara per a l'esquí d'estiu Autor/a: Facebook Fonna Glacier Ski resort
La primavera avança i l'estiu és a la cantonada i això és sinònim d'esquí a les glaceres. Si ahir explicàvem que als Alps italians Passo Stelvio ja presenta moviments, avui la notícia és a Fonna.


fonna-glacier-ski-resort
La glacera de Fonna en una imatge d'arxiu.

Doncs sí, Fonna no falla a la cita de l'esquí d'estiu i ja ha difós per les seves xarxes socials les primeres imatges. La primavera avança i l'estiu és a la cantonada. Si ahir explicàvem que als Alps italians Passo Stelvio ja presenta moviments, avui la notícia és a Fonna. Des de la seva pàgina a Facebook s'anuncia la venda de forfets per a finals d'aquest mes. L'inici de la temporada és imminent, més si tenim present que fa dos anys, el 2019, va obrir en la data del 13 d'abril.

Les glaceres de Folgefonna, Galhoppigen i Stryn capitalitzen les tres opcions d'esquí d'estiu a Noruega. A diferència de les glaceres alpines, les noruegues acostumen a ser més petites en quilòmetres esquiables -cap d'elles supera els 10 quilòmetres de pistes trepitjades- i no ofereixen més de 2 remuntadors. També hi ha una estació d'esquí nòrdic, Sognefjellet Sommer ski senter, que com apunta el seu nom només obre a l'estiu.

Folgefonna, o Fonna, és la més coneguda i valorada, ja que a més d'esquí alpí ofereix un circuit d'esquí de fons (no tots els estius disponible) i un snowpark.

El que cal saber de les glaceres d'esquí d'estiu de Noruega

El gran al·licient que ofereixen les estacions noruegues adaptades a l'esquí d'estiu és la quantitat i qualitat de neu que ofereixen i les hores de sol que a l'estiu ofereix la zona, bàsicament per la seva latitud per damunt dels 60ºN. Part de la seva peculiaritat ve motivada perquè, com passa amb la glacera italiana de Passo Stelvio, només obren a l'estiu. A l'hivern les condicions de neu i els accessos ho fan impossible.

Anys enrere les glaceres noruegues acostumaven a obrir a finals o mitjans d'abril i tancaven a finals d'agost. Els seus horaris d'obertura són amplis, obrint de 8 del matí a 4 de la tarda. Però si bé s'han conservat les dates d'obertura tradicionals, no es pot dir el mateix de les dates de tancament.

Esquiar a Noruega no és una opció econòmica, ja que l'allotjament, el transport i l'oferta gastronòmica es correspon amb la d'un país amb un nivell de vida molt alt. El preu dels forfets per a esquiar un dia va dels 40 als 48 euros.

L'escalfament global

Malauradament les glaceres noruegues, com passa amb totes les del món, no s'escapen dels efectes de l'escalfament global. El retrocés en gruix i extensió també passa factura als camps de gel de Noruega i això, com és lògic, afecta les àrees destinades a l'esquí d'estiu. Cada any redueixen l'àrea esquiable i els dies d'obertura. El 2019 Fonna va tancar a mitjans juliol.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny