Notícia

Una temporada de top 50

La Federació Andorrana d'esquí fa balanç de la temporada 2020-2021, durant la qual diversos esportistes s'han posicionat entre els millors del món

FAE, balanç, esquí alpí
Esportistes i responsables de la federació van fer balanç Autor/a: Crèdit Andorrà
Un cop tancada la temporada d'esquí alpí, la Federació Andorrana d'Esquí ha fet balanç dels resultats obtinguts aquest any. I malgrat l'excepcionalitat marcada per la pandèmia, en destaca els bons resultats obtinguts pels corredors de diverses categories, que s'han situat en les primeres posicions dels rànquings mundials.


La temporada d’esquí alpí s’ha tancat i és hora de fer balanç. En termes generals, el director de la secció de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Max Tissot, assegura que la valoració és positiva, i més tenint en compte que ha estat una temporada plena de canvis i readaptacions, durant la qual s’ha buscat un treball conjunt de diferents blocs i estades amb neu quan ha estat possible, “dins d’un context realment difícil per treballar amb certa regularitat”.

Tissot considera que el treball de tot el grup que forma l’equip nacional, des de corredores i corredors, fins al gruix de l’staff tècnic, ha sigut clau per continuar un camí de progressió. Després d’una pretemporada atípica, on es va incidir en l’aspecte físic, s’ha aconseguit una posada a punt idònia per començar la campanya d’esquí.

De la categoria júnior, en destaca que “aquesta temporada també hem vist amb regularitat corredors andorrans pujar als podis de curses internacionals i seguir millorant rànquing”. Tissot fa una menció especial per a Xavier Cornella pel seu bon resultat al Mundial junior de Bansko, on va aconseguir una 16a posició a l’eslàlom. I recorda que quatre corredors “formen part del top 50 mundial de la seva edat i 2 més estan al top 65, senyal de què l’evolució es constant i que el treball se està fent bé”.

Respecte de la Copa d’Europa, celebra que “hem millorat en relació a la temporada passada”. “Joan Verdú ha fet una temporada molt bona en la disciplina de gegany, on ha assolit el seu millor resultat absolut, 5è, i ha finalitzat l’any 26è de la general”, explica. I afegeix: “En descens i supergegant també ha sigut competitiu, i en el top 30, com a Orcière, on va ser 11è”. Per la seva banda, “Mimi Gutiérrez va fer un bon inici de temporada, assolint dos top 25, i Carla va marcar els seus primers punts (28a) en el circuit continental”. A més, “Àlex Rius demostra que no esta gaire lluny del top 30 en eslàlom, acabant el 31è a Oberjoch; i Xavier Cornella es va classificar per les seves primeres Copes d’Europa i així donava un pas suplementari en la seva carrera”. A l'altra cara de la moneda hi ha la lesió de Kevin Courrieu i les greus molèsties de Cande Moreno.

Així mateix, Tissot va destacar la base d’entrenament de Pozza di Fassa com a clau en tenir disponibilitat de pistes de velocitat i, a més, estar en un marge de maniobra d’unes dues hores per competir en curses properes d’alt nivell. Igualment, aplaudeix la implicació de les estacions d’Andorra: “En un context de pandèmia tots han fet l’esforç d’obrir parcialment les seves pistes. Des de les categories de base fins els equips nacionals, tothom ha pogut entrenar i competir amb certa normalitat al llarg de l’hivern. Al Nadal s’ha pogut preparar una pista amb aigua per oferir als més grans una qualitat de neu exigent i similar al que tenen en FIS o Copes d’Europa. I a partir de febrer s’han fet una gran quantitat d’entrenaments de supergegant a l’Àliga”.

Durant la presentació de les dades de balanç, Tissot va voler tenir unes paraules d'agraïment al Govern d'Andorra, i també a tots els col·laboradors i patrocinadors, a les estacions, als membres de la junta i a tot l'staff de la federació.

Per la seva banda, el president de la Federació, Josep Pintat, també va voler mostrar el seu agraïment envers tots els estaments implicats en aquesta temporada: des de les institucions fins als patrocinadors, passant per treballadors, esportistes i tècnics. En aquest sentit, el director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas, va destacar que “aquesta ha estat una temporada marcada per l’excepcionalitat”.

Grup EEBE
Pel que fa al programa de l’Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE), aquesta temporada dos dels tres atletes de primer any han aconseguit col·locar-se en el top 100 mundial, a les posicions 62 i 65 del rànquing de gegant. En total, hi han participat 63 esquiadors entre les categories U14-U16 i U19. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny