Notícia

El senderisme i el cicloturisme del Pirineu arriben al Benelux

Una dotzena d'empreses i institucions catalanes participen aquest cap de setmana a la fira virtual Fiets en Wandelbeurs Online Experience per promocionar les activitats d'estiu a Bèlgica i Holanda

senderisme,llac,malniu,estiu
El mercat belga i holandès està molt interessat en el senderisme Autor/a: Diaridelaneu
Tenint en compte que fa dos anys més d'un milió de turistes belgues i holandesos van visitar Catalunya, i hi van fer una despesa de 1.200 milions d'euros, la Generalitat ha apostat per promocionar-se com a destinació a la zona. La idea és aprofitar l'interès d'aquests països per al senderisme i l'aventura, i mostrar-los les possibilitats que ofereixen els Pirineus, i altres punts del territori català.


circ-de-colomers-excursionistes
D'excursió pel circ de Colomers (Foto: IST).

L'Agència Catalana de Turisme, juntament amb 12 empreses i institucions catalanes, estan participant entre ahir i avui a la fira virtual Fiets en Wandelbeurs Online Experience per promocionar les activitats de senderisme i cicloturisme a Bèlgica i Holanda. L'objectiu, segons el Departament d'Empresa i Coneixement, és mantenir visible la destinació i posicionar-la en dos mercats d'interès propers geogràficament. I ho fan perquè les noves tendències mostren que els turistes procedents d'aquest mercat viatjaran en cotxe a destinacions properes buscant activitats a l'aire lliure.

A part de l'Agència Catalana de Turisme, a l'estand virtual de Catalunya també hi són presents com a expositors la Vall d'Aran, Pirineus/Associació càmpings de Lleida, Discover Pyrenees, Bicicletas y Rutas, Hotel&Spa Termes Victoria, Vies Verdes de Girona/Pirinexus, la Boutique Bike Hotel Can Basa, Camí de Ronda, les Terres de l'Ebre, la Costa Daurada i Cambrils.

Habitualment aquesta fira se celebrava de manera anual a les ciutats d’Utrecht (Països Baixos) i Gent (Bèlgica), però aquest any s’ha optat per fer-la en format virtual. Els visitants podran conèixer les diferents destinacions i propostes dels operadors turístics especialitzats, informar-se sobre el material i els accessoris per a activitats d'exterior, i participar en les diferents conferències i workshops previstos. A més, la fira estrena el marketplace “Hicle Holidays”, dedicat a la comercialització de propostes i serveis relacionats amb el senderisme i el cicloturisme.

El Benelux, un mercat imprescindible per a Catalunya

Aquest any, i com a conseqüència de la Covid-19, abans de prendre una decisió els turistes del Benelux volen conèixer l’estat sanitari dels països que tenen interès en visitar. Tot i això, el mercat català i espanyol es mantenen entre els seus preferits. Un 78% dels holandesos té previst fer vacances fora del seu país, i un 24% preveu que el senderisme tingui una presència important entre les seves activitats. Així mateix, com a factors rellevants per decidir la destinació, es destaquen la bellesa de l’entorn, l’existència de rutes interessants, els llocs a visitar i un bon clima.

L’any 2019, Catalunya va rebre 758.600 i 375.400 turistes procedents dels Països Baixos i Bèlgica, respectivament. Aquests visitants van generar una despesa de 747,6 milions d’euros en el cas del mercat holandès i 472,2 milions en el cas del mercat belga. Una despesa total de 1.219,8 milions d’euros que Catalunya aspira a recuperar tant aviat com sigui possible.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny