Notícia

Més veus contra l'aeroport de Grau Roig

La Cambra de Comerç andorrana promou un estudi per construir un aeroport a tocar de l'estació d'esquí de Grandvalira

grau roig,aeria
La Cambra de Comerç andorrana promou un estudi per construir un aeroport a tocar l'estació d'esquí de Grandvalira Autor/a: Grandvalira
El diari francès Liberation publica un article en contra la construcció de la infraestructura. Les veus en contra aquest projecte d'aeroport es fan sentir cada vegada amb més força. Joan Viladomat, president de Grandvalira, ja s'hi va mostrar obertament en contra fa unes setmanes.


terrenys-aeroport-andorra-prats-estiu-grau-roig-grandvalira-riu-valira-orient-2
L'aeroport que promou la Cambra de Comerç andorrana s'hauria de construir en aquest terrenys (Foto: arxiu Diaridelaneu).

El diari francès Liberation publica avui un article d'opinió en  el qual s'interpel·la el Govern i als coprínceps a evitar la construcció d'un aeroport a Grau Roig. "Un projecte aeroportuari per a turistes benestants, a 10 quilòmetres d’un parc natural, és uns sense sentit i un atac al medi ambient" s'assegura en l'article que ve signat per l'antic ministre Claude Benet i dirigents de diverses entitats ecologistes. A l'article s'hi relacionen enumera els perjudicis que es creu que provocarà l'aeroport que projecta la Cambra de Comerç. Es demana que, com a alternativa més plausible i lògica, s'optimitzi l'ús de l'aeroport de la Seu d'Urgell o les solucions ferroviàries.

Segons l'estudi que promou la Cambra de Comerç andorrana, la pista de l'aeroport estaria ubicada a prop del sector d'El Peretol. De fet, i segons els mateixos plànols de simulació, la pista s'hauria de construir en paral·lel a l'actual pista verda Valira 2, un traçat tot just acabat d'estrenar la passada temporada.

L'objectiu és que hi puguin volar avions de 150 places i que hi arribin uns 500.000 passatgers cada any. Sobre aquesta qüestió, aeroport i xifres, Joan Viladomat, president de Grandvalira, ja va declarar a la premsa andorrana que considerava l'aeroport una "ximpleria" sense cap futur i va assegurara no voler "perdre més temps en això, però em sap molt greu que es destinin diners públics a ximpleries amb tan poca professionalitat". El president de Grandvalira va sentenciar, en declaracions al diari el Periòdic d'Andorra, que aquest aeroport és incompatible amb les pistes d'esquí que el domini té a la vora.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny