Notícia

El Bike Park de Ripoll inclou un telecadira i obrirà el 2022

Els promotors, que preveuen invertir-hi 8 milions d'euros, buscaran aliances amb empreses locals per oferir més experiències als usuaris

BTT,Ripoll,ElevatedBikePark
Les instal·lacions s'ubicaran al Puig de la Devesa Autor/a: Project Elevated
Els promotors de l'Elevated Mountain Bike Park de Ripoll tenen previst obrir les instal·lacions a finals de l'any que ve. La inversió inicial serà de 8 milions d'euros i, de moment, es crearan una vintena de llocs de treball directes. A més, la idea és que els usuaris complementin aquesta activitat amb altres experiències per la zona. El primer any preveuen vendre uns 50.000 forfets.


Els promotors del Bike Park de Ripoll tenen previst obrir les instal·lacions a finals de l'any vinent amb una inversió estimada en uns 8 milions d'euros (MEUR). També preveuen que en aquesta primera fase crearan 20 llocs de treball directes, i estan treballant per buscar sinergies amb altres empreses locals per "ampliar" l'experiència dels seus clients. Fa uns mesos van anunciar que havien escollit emplaçament en una finca de la muntanya del Puig de la Devesa de Ripoll, molt a prop de Campdevànol. Els terrenys fan 160 hectàrees i inclourà corriols de diferents nivells, un telecadira per pujar les bicicletes de més d'1 km per superar uns 360 metres de desnivell i unes baixades de fins a 25 minuts de recorregut.

"Els permisos estan avançant en la bona direcció i preveiem poder obrir a finals de l'any vinent", explica ara a l'ACN un dels seus promotors i soci d'Elevated Mountain Bike Park, Xavier Serret. Han xifrat en 8 MEUR la inversió necessària i explica que compten amb el suport d'un grup d'inversors internacionals.

També destaca que tant l'Ajuntament de Ripoll com el de Campdevànol, així com d'altres administracions, veuen amb bons ulls la iniciativa. Aquesta setmana han tingut contacte amb comerços locals de la zona per explicar-los el projecte i buscar possibles acords. "Volem treballar en tot l'ecosistema local per oferir als visitants una oferta més àmplia i que complementi els serveis del bike park", remarca. És per això que confien que el projecte serà un revulsiu econòmic a la zona.

El projecte vol atraure tant professionals com aficionats

Uns 50.000 forfets en el primer any

La posada en marxa del Bikepark comportarà la creació de 20 llocs de treball directes, i calculen que durant el primer any vendran uns 50.000 forfets. D'aquests, el 60% preveuen que sigui públic estranger. Segons Serret, han decidit obrir a finals d'any perquè la tardor-hivern és moment més idoni per captar el màxim de públic estranger, perquè és quan hi ha menys oferta competitiva a nivell europeu de tot l'any.

Segons van detallar fa uns mesos, el Bike Park també inclourà serveis en un sol edifici on hi haurà una cafeteria i lloguer de material. El projecte vol atraure esportistes professionals però també acostar aquest esport a tothom. Així, inclourà una escola per a la bici de competició i un altre espai per a les famílies.

Comentaris

5-10-20-tots
1
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny