Notícia

''El que estan fent Ireneu i Carola és una bestiesa''

La Federació Andorrana d'Esquí fa balanç de la temporada d'esquí de fons

esquí de fons, balanç temporada, FAE, Andbank
La presentació del balanç es va fer a la seu d'Andbank, patrocinador de la secció Autor/a: Andbank
L'entrenador i director del bloc de fons de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Joan Erola, ha fet balanç de la temporada d'esquí de fons. Destaca els bons resultats obtinguts per tots els corredors en el que ha sigut un any complicat, però també admet que encara els queda marge de millora.


El que estan fent Ireneu i Carola és una bestiesa”. Amb aquesta frase, l'entrenador i director del bloc de fons de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Joan Erola, fa un gran resum del balanç de la temporada d'esquí de fons. Una temporada que el mateix Erola considera que ha estat positiva i, alhora, exigent pel que fa al rendiment de l'equip nacional.

La seu d'Andbank, en tant que patrocinadora oficial d'aquesta secció esportiva, va acollir ahir l'acte de presentació del balanç, que va estar presentat pel sotsdirector general de la banca, Josep Maria Cabanes. Cabanes va destacar el treball dels tècnics, Laura Orgué i Joan Erola, “que són els que aconsegueixen que els nostres atletes tinguin els èxits que tenen”, i va felicitar els corredors “pels resultats obtinguts”. Una felicitació compartida pel president de la FAE, Josep Pintat, que va destacar les dificultats de la temporada pels problemes que es trobaven a cada país on calia viatjar per competir.

L’anàlisi tècnic i esportiu, però, va anar a càrrec d'Erola, que va ressaltar que, tot i les dificultats de gestió, “Ireneu i Carola han pogut fer la totalitat de la temporada. Els joves no tant, ha sigut més complicat, però a Naturlandia hem pogut treballar bé”.

Erola va remarcar que l’exigència és màxima, i per això “hem de pensar que quan estem en un nivell com el que tenim, és per sobre de les expectatives clarament, però intentem sempre la millora”. El director de fons opina que s’ha de veure “el context”: “El que estan fent Ireneu i Carola és una bestiesa. La temporada ha anat molt bé, s’han fet molt bons resultats, però sempre volem més”.


Ireneu Esteve en una imatge d'arxiu (Foto: FAE)

Sobre Esteve: “Sempre volem més”

Analitzant la temporada d’Ireneu Esteve, Erola va explicar: “Aquest any ens havíem marcat com a objectius el Mundial absolut i la Copa del Món, però sobretot el Tour de Ski. Crec que la temporada ha estat completa, amb dos top10 i dos top15 a la Copa del Món, set ocasions en posicions de punts, a més de les dues del Mundial on també va puntuar, i la 15a posició al Mundial”.

“Penso que porta tres temporades a un nivell molt alt”, va assegurar Erola, “però l’objectiu era estar més constantment en el top15. Ho hem aconseguit, però no tant com haguéssim volgut”. Al Mundial va fer un 15è lloc “tot i els problemes que va patir a l’esquena, que va estar una setmana parat”. Per això, Erola va reconèixer que les expectatives eren millors, “però potser perquè sempre volem més”.

En aquest sentit, el mateix Esteve va manifestar: “Esperàvem una mica més, crec que podríem estar per sobre, sobretot veient com va anar l’any passat. Tinc aquest gust que porto dos anys més o menys amb els mateixos resultats i que no acabo de fer de millors. Hem d’analitzar-ho, hem de parlar amb calma amb el Joan ara que s’ha acabat la temporada. Al Tour de Ski van ser resultats molt bons, als Mundials el 15è lloc, però no vam rendir com esperàvem”.

Vila, irregularitat però bon rendiment

Pel que fa a Carola Vila, el director de la secció va recordar que el Mundial sub23 i la general de Copa d’Europa eren els objectius, a més d’introduir a la corredora en Copa del Món. “Ha sigut una temporada irregular amb carreres molt bones i altres per sota de la mitja seva”, va explicar Erola. “Ha aconseguit un top10 a Copa d’Europa, ha estat quatre vegades al top15 i ha finalitzat la Copa d’Europa 23a. A la Copa del Món de Davos va ser 32a a molt poc de puntuar, el que diu que quan està al seu nivell, té opcions de fer punts en Copa del Món”. Erola va remarcar que estan analitzant les raons “d’aquest oscil·lació de rendiment”, però es queda “amb la part positiva, perquè quan està en plena forma, rendeix molt bé”.

Carola Vila va dir: “Estàvem acostumats a tenir temporades molt regulars, però des de gener va començar a baixar el rendiment. Ara hem d’analitzar per què pot ser”.

EEBE: Ferrando, Grioche i Del Rio

Pel que fa al grup de joves de l’EEBE, Erola va destacar la lluita d’Ona Ferrando. “Era el seu últim any en el grup EEBE, era una situació complicada, era un any que se li va posar la pressió de poder continuar o no. Ha tingut una actitud molt bona. Estem analitzant amb ella per saber la idea de futur. Ha fet una temporada millor que la temporada passada, però el nivell internacional és altra cosa. Hem de veure com acabem d’estructurar-ho tot”, va dir.

Pel que fa a Quim Grioche i Gina Del Rio, el director de fons va manifestar que han tingut “un rendiment molt bo, amb moltes hores de treball acumulades, amb un rendiment espectacular a Campionats d’Espanya i curses pròximes”. Grioche ha seguit “la progressió adequada a la seva edat”, va dir Erola, i l’any que ve “s’intentarà fer un programa més complert per ell”. Respecte a Del Rio, Erola va assegurar: “Es preveu que en els següents dos anys tingui un salt de qualitat molt gran”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny