Notícia

''Peatge'' per accedir a Fontalba i a les Gorgues del Freser

L’Ajuntament de Queralbs i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser han arribat a un acord per aplicar la mesura, de contenció, durant els mesos d’estiu

riu freser,parc natural,capçaleres ter i freser
L'accés al paratge de Fontalba i a les Gorgues del Freser serà de pagament Autor/a: Diaridelaneu.cat
Després de dos anys de debat, finalment aquest estiu l’accés motoritzat al paratge de Fontalba i a les Gorgues del Freser serà de pagament, tot i que encara no se n’ha fixat el preu. L’objectiu és evitar les massificacions de vehicles que s’hi ha pogut veure els últims anys.


L'Ajuntament de Queralbs i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser han acordat que l'accés amb vehicle a la zona del paratge de Fontalba i a les Gorgues del Freser sigui de pagament. La mesura es posarà en marxa abans de Sant Joan i s'allargarà fins a mitjans d'octubre, tot i que encara no s'ha acordat quin preu es farà pagar.

Fonts del Parc Natural expliquen que la mesura vol evitar que els vehicles bloquegin els accessos en aquests espais naturals. També s'està estudiant quina ocupació màxima es permetrà, que podria ser d'una vuitantena de vehicles. De fet, en aquests moments s'està fent un estudi de freqüentació de la zona, i està previst que l'any que ve se'n faci un altre de la capacitat de càrrega.

Recordem que l’estiu passat el Parc Natural ja va posar la problemàtica sobre la taula, i va plantejar l’opció de prendre mesures. Aleshores l’única novetat va ser l’obertura d’un nou punt d’informació a Setcases per fomentar el civisme, però ja es va començar a debatre la regulació de la pista d’accés a Fontalba, on en els moments de màxima afluència s’han arribat a comptar 300 cotxes aparcats al voral.

Paral·lelament, aquest mes d’abril els Agents Rurals han demanat a les administracions competents que regulin els accessos al medi natural de les comarques de Girona. Des del cos alerten que arran de la pandèmia s'ha vist un increment "molt evident" d'usuaris en aquests espais, un fet que provoca aglomeracions i que perjudica els paratges. El cap dels agents a la demarcació, Ignasi Dalmases, ha reconegut que els preocupa aquesta situació i ha dit que cal treballar conjuntament amb els municipis per regular-ho. Dalmases assenyala que algunes vegades "es va darrere del problema" i dona per fet que aquest turisme de medi natural "ha arribat per a quedar-se", encara que en els pròxims mesos es flexibilitzin les restriccions per viatjar a l'estranger.

Comentaris

  • Que pasara ahora? Pues que los incivicos con la excusa de que han pagado,dejarán el doble de mierda que antes

  • Quico SalaSant Esteve de Palautordera

    Vist L’incivisme de molts dels nous visitants a la natura no hi ha mes remei que fer pagar i limitar l’accés els espais naturals.

5-10-20-tots
1
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


66%


13%


11%


11%

38 vots