Notícia

L'INEFC Pirineus, a punt

Ahir s'hi va presentar el nou Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport

INEFC Pirineus, presentació
L'acte es va fer a la seu del nou centre Autor/a: Gencat
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, van ser ahir a la Seu d'Urgell per presentar el nou Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport que s'impartirà a l'INEFC Pirineus a partir del curs 2021-2022. Asseguren que la formació suposarà un revulsiu tant social com econòmic pel territori, i confien en què ajudi a potenciar la candidatura per ser seu olímpica dels Jocs d'Hivern.


El Govern de la Generalitat va presentar ahir el Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport que s’oferirà a partir del curs 2021-2022 al nou centre d’INEFC Pirineus, a la Seu d’Urgell. Ho va fer en un acte que es va celebrar al Parc del Segre, on va quedar palesa la importància dels nous estudis universitaris per al món de l’esport i pel territori de l’Alt Pirineu. “Consolidem l’aposta per l’excel·lència formativa, el manteniment de l’alt nivell de l’esport català de muntanya i dinamitzem i projectem al món un dels entorns naturals més bells que tenim, els Pirineus, en el marc del nostre compromís de fer del conjunt de Catalunya un país viu”, va anunciar la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va definir la nova seu com “un pas endavant en la cohesió i l’equilibri territorial”.
 
La consellera va celebrar que aquest projecte “és una primera pedra perquè els joves estudiants del grau puguin quedar-se a viure al territori i desenvolupar aquí el seu projecte de vida”, revertint l’envelliment i el despoblament que pateixen comarques com l’Alt Urgell. A més, el nou centre de la Seu d’Urgell suposa “una aposta per la descentralització de l’esport, aprofitant els recursos orogràfics que ens faciliten els Pirineus; i un pas endavant en la internacionalització de la formació esportiva, amb països molt propers com França i Andorra”.

En la mateixa línia, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en va destacar la vessant econòmica. “La pandèmia ha evidenciat la importància de l’esport per la salut i, per tant, tant els estudis com la recerca en aquest àmbit aniran guanyant pes i erigiran la Seu d’Urgell com a capital catalana i internacional dels esports de medi natural”, va assegurar. I va afegir: "Això tindrà un impacte econòmic molt important en aquest territori gràcies al desplegament de la universitat de Lleida i del centre INEFC Pirineus”.

També hi van participar Gerard Figueras i Eduard Inglés

El secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, va insistir en la idea de la importància dels nous estudis per a la Seu d’Urgell, que va definir com el tancament del cercle iniciat amb les olimpíades del 1992, de les quals en va ser subseu olímpica. “La Seu ja és llar de molts esportistes del país, ja acull un gran nombre de competicions esportives del nostre país, i el fet de posar-hi la formació universitària és la cirereta que reforça l’olimpisme de la capital de l’Alt Urgell i reforçarà totes les comarques de l’Alt Pirineu”, va assegurar Figueras.

Per la seva banda, el director de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, Eduard Inglés, va mostrar la il·lusió amb què neix el projecte: “Des d’avui es converteix aquest somni en realitat. Tenim moltes ganes de rebre amb els braços oberts, i amb abraçades, si al setembre podem, a tots els alumnes d’INEFC Pirineus”, va dir.

El component olímpic de la Seu d’Urgell va estar molt present a l’acte, on tots els assistents van mostrar la voluntat de fer de la ciutat, seu dels Jocs Olímpics d’Hivern, dins la candidatura Barcelona-Pirineus. “És un dels reptes més importants del futur”, va reconèixer la consellera Budó, i el secretari va augurar que el nou centre d’INEFC “ja és el llegat d’uns jocs olímpics que avui són un projecte”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny