Notícia

Abril fred a tot Catalunya i plujós al vessant sud del Pirineu

precipitacio,pluja,abril2021
Mapa de precipitació del mes d'abril Autor/a: Meteocat
El mes s’ha de qualificar de fred a gran part de Catalunya, especialment a zones àmplies del prelitoral, litoral empordanès i litoral Sud i ha estat normal al quadrant nord-oest del país. Ha estat sec al litoral i prelitoral i molt sec al delta del Llobregat, en canvi a l’extrem sud del litoral, serra del Ports, àmplies zones de la plana de Lleida i de la depressió Central, al Prepirineu i a la vessant sud del Pirineu el mes s’ha de qualificar de normal o plujós


Una configuració sinòptica marcadament zonal amb un desplaçament del corrent en jet a nivells mitjans de la troposfera cap a les nostres latituds i amb ondulacions d’aquest formant àrees de baixes pressions a la península Ibèrica, ha provocat una meteorologia caracteritzada pel pas de diverses pertorbacions, que degut al seu origen atlàntic, algunes d’elles amb un recorregut sud-oest a nord-est, han provocat una distribució de la precipitació molt irregular.

D’altra banda, aquestes ondulacions han afavorit la presència de pols en suspensió degut als fluxos del sud que van generar i, per tant, una part de la precipitació registrada va ser acompanyada de fang.

En canvi, la temperatura s’ha mantigut una mica per sota de la mitjana climàtica per la nuvolositat associada a aquestes pertorbacions i pels dos episodis de fred que va patir Catalunya els dies 7 i 8 d’abril, i entre els dies 16 i 18 d’abril.

Aquest és el resum meteorològic que acaba de publicar el Meteocat. Podeu ampliar-ne la informació amb gràfics en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny