Notícia

Nou 'trekking' pel Cadí-Moixeró: 7 dies, 88,5 km i 7.000 m de desnivell

L'empresa Alta Ruta ha organitzat un 'trekking' pel Parc Natural del Pirineu que permet coronar quatre cims en una setmana

AltaRuta, trekking, Pac Natural del cadí-moixeró
El 'trekking' també passa pel Pedraforca Autor/a: Alta Ruta Aventura
L'empresa Alta Ruta Aventura ha organitzat un nou 'trekking' de set dies pel Parc Natural del Cadí-Moixeró. Es tracta d'un recorregut de 88,5 km i 7.000 m de desnivell que permet coronar quatre cims del parc, més el Pedraforca, en una setmana.


Mapa de la ruta

El refugi del Niu de l'Àliga ha acollit recentment la presentació de l'Alta Ruta del Cadí, una nova proposta de turisme alpí que la companyia Alta Ruta Aventura ha planificat per la Serra del Cadí-Moixeró. Es tracta d'un 'trekking' autoguiat de 88,5 quilòmetres i 7.000 metres de desnivell que recorre la serra del cadí de sud a nord, passant pels senders senyalitzats del parc natural.

La ruta s'organitza en set etapes al llarg de les quals els participants poden coronar quatre cims d'aquesta serra, a més del Pedraforca. Després de cada jornada, es fa parada als refugis Vents del Cadí, Sant Jordi, Niu de l'Àliga, Prat d'Aguiló, Molí de Gósol i el refugi d'Estasen.

Innovació, sostenibilitat, seguretat i revitalització de la zona

Aquesta proposta, que vol unir turisme alpí amb la revitalització i humanització de les valls muntanyenques, posa en valor els refugis de muntanya i els seus guardes com a peces fonamentals per al coneixement i gaudi de l'alta muntanya. A més, aposta per crear sinergies entre el producte local, el turisme de qualitat i les relacions fructíferes amb altres agents del territori.

En total es coronen cinc cims (Foto: Alta Ruta Aventura)

"L'excel·lència, la sostenibilitat, la seguretat i l'ús de la tecnologia al servei de les persones són valors fonamentals a l'Alta Ruta del Cadí", explicava la directora d'Alta Ruta, Esther González, durant l'acte de presentació. I afegia: "En aquest sentit, cal destacar que els participants reben un dispositiu de seguretat que permet que estiguin localitzables en qualsevol moment davant de qualsevol contratemps, i una equipació de la marca Ternua, fabricant de roba de muntanya sostenible i d'altes prestacions tècniques, cosa que fa que aquesta proposta sigui pionera en quant a seguretat i innovació".

Alberto Iñurrategui, embaixador

El muntanyista i alpinista Alberto Iñurrategui (Guipúzcoa, 1968), conegut a dins i a fora de le snostres fronteres per ser l'alpinista més jove que va conquistar els 14 vuitmils, és l'embaixador de l'Alta Ruta del Cadí. Durant la presentació, va voler destacar: "Sempre he contemplat la muntanya com una alternativa vital, un lloc d'expressió en el qual encara és possible aparcar la rutina de lo quotidià. El Pirineu és un marc excepcional on trobo sense esforç la mesura exacta de la meva passió per les muntanyes".

Si voleu conèixer la ruta al detall, feu clic AQUÍ.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny