Notícia

La FEEC obre les inscripcions per a quatre noves formacions

Aquest any impartirà un curs de Monitor de Marxa Nòrdica, un d'Instructor d'Excursionisme, un de Monitor d'Excursionisme d'Entitat i un d'Instructor de Curses de Muntanya

FEEC,formació
Els cursos estan pensats per a socis de l'entitat Autor/a: FEEC
L'Àrea de Formació i l'Escola Catalana d'Alta Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han obert les inscripcions de quatre nous cursos que impartiran al llarg d'aquest any. Serviran per a formar monitors de marxa nòrdica, instructors d'excursionisme, monitors d'excursionisme d'entitat i instructors de cursa de muntanya, i combinaran la teoria amb un alt component pràctic.


L’Àrea de Formació i l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) impartiran aquest 2021 quatre cursos per formar instructors o monitors de diferents disciplines d'esports de muntanya. Es tracta d'un curs de Monitor de Marxa Nòrdica, un d’Instructor d’Excursionisme, un de Monitor d’Excursionisme d’Entitat, i un altre d’Instructor de Curses per Muntanya. Les inscripcions, que es poden fer a través del gestor d'incripcions de la FEEC, ja estan obertes.

Marxa Nòrdica

El curs federatiu de Monitor de Marxa Nòrdica s'impartirà al juliol i constarà de 2 blocs i un període de pràctiques. El bloc comú serà de muntanya, durarà unes 32 hores de formació presencial i semi presencial, i un període de pràctiques de 45 hores. Amb aquesta formació es pretén que el soci conegui les principals nocions per moure’s per la muntanya de manera segura.

El bloc específic se centrarà en la Marxa Nòrdica, i inclourà unes 24 hores de formació presencial i semi presencial, i un període de pràctiques de 45 hores. L'objectiu és que el soci federat conegui els principals continguts de la Marxa Nòrdica. Però per accedir a aquest bloc, els aspirants hauran de realitzar una prova d’accés. I només podran cursar aquesta formació les persones que tinguin el carnet federatiu de la FEEC vigent aquest any.

Excursionisme d'Entitat

Entre l'octubre i el desembre també s'impartirà el curs de Monitor d’Excursionisme d’Entitat. La figura del Monitor és la que dóna suport en la dinamització de les activitats que organitzen les entitats excursionistes i, alhora, promou les diverses activitats de muntanya que s’hi organitzen. A més, és el primer pas per ser formador benèvol mitjançant la titulació d’Instructor de l’especialitat.

Aquest curs va dirigit a totes les persones que vulguin realitzar aquestes tasques dintre les entitats i clubs excursionistes adherits a la FEEC i que hagin superat les proves d’accés. L’objectiu és donar coneixements tècnics i de seguretat per poder fer aquest suport en les activitats i a la vegada treballar eines de comunicació i per la dinamització de grups.

En aquest cas, la càrrega lectiva és de 90 hores de classes teòriques, en format online i e-learning, i sortides pràctiques. Un cop finalitzat i superat el curs caldrà fer 90 hores de pràctiques.

Una de les formacions és per a instruir curses de muntanya

Instructor de Curses per Muntanya

El curs d’Instructor de Curses per Muntanya es farà entre els mesos de setembre i octubre, i vol formar a les persones que de manera voluntària donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes, i de la pròpia Federació. Un cop superat el curs els alumnes seran capaços de dinamitzar les activitats de curses per muntanya dins de les entitats i els clubs excursionistes; promoure les activitats de curses per muntanya a les entitats excursionistes, donant suport tècnic i de seguretat; coordinar les activitats formatives a l’entitat i a la vegueria, i assessorar en les activitats relacionades amb les curses per muntanya.

La càrrega lectiva serà d’unes 93 hores repartides entre contingut en línia i presencial. El curs consistirà en quatre caps de setmana presencials de teòrica i pràctica, classes virtuals entre setmana, i un dissabte d’avaluació pràctica i teòrica.

Instructor d’Excursionisme

L’instructor és la figura que realitza les tasques formatives i a la vegada organitza, dirigeix i controla les activitats de muntanya que es fan a l’entitat excursionista.
Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones que, ja siguin monitors o instructors d’altres especialitats, ja hagin superat les proves d’accés i vulguin realitzar aquestes tasques a les entitats i clubs excursionistes adherits a la FEEC. L’objectiu és donar coneixements i eines a l’alumnat perquè pugui desenvolupar aquestes funcions com a Instructor en el si de l’entitat.

El calendari del curs es publicarà al web de la FEEC amb totes les classes presencials, en línia i e-learning amb treball per fer a casa.  Però ja se sap que començarà el 23 d’octubre i s'allargarà fins al 16 de gener del 2022, amb cinc caps de setmana presencials. El curs té una càrrega lectiva de 100 hores, a les quals se n'hi han de sumar 90 més de pràctiques.Per poder-hi accedir caldrà superar una prova d’accés i tenir la llicència de la FEEC modalitat C o superior.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny