Notícia

Una allau atrapa quatre alpinistes a l'Aneto

Va succeir dissabte al corredor d'Estasen del pic de l'Aneto

Estasen,Aneto
Una allau al corredor d'Estasen de l'Aneto va atrapar dissabte a quatres alpinistes barcelonins. Imatge d'arxiu Al Filo de lo imposible Autor/a: Al Filo de lo imposible
Una allau al corredor d'Estasen de l'Aneto va atrapar dissabte a quatre alpinistes barcelonins. N'informa el canal Twitter de la Guàrdia Civil i el diari El Heraldo de Aragón.


Els equips de muntanya de la Guàrdia Civil del Pirineu aragonès han activat aquest cap de setmana cinc operacions de rescat i han auxiliat a nou persones en diferents llocs de la província d'Osca. La intervenció més complicada ha estat l'evacuació de quatre alpinistes catalans que aquest dissabte van quedar atrapats per una allau al corredor d'Estasen, una de les vies d'ascens a l'Aneto. Tres d'ells van patir lesions de caràcter lleu i un va resultar amb una cama trencada.

El succés es va produir poc abans de les 17.00. A aquesta hora la Guardia Civil de rescats de muntanya a Osca va rebre l'avís que una allau havia afectat un grup de quatre alpinistes, tres dones i un home d'entre 41 i 60 anys i tots ells veïns de Barcelona. S'alertava que estaven ferits. Especialistes en rescats de la Guàrdia Civil de Benasc, juntament amb l'helicòpter de la Guàrdia Civil a Osca i un metge del 061 es van desplaçar fins al corredor de l'allau.

Després d'avaluar la situació i davant l'existència d'un risc molt elevat que es produís una nova allau, els especialistes van evacuar primer els tres ferits lleus mentre el metge assistia al més greu, que havia patit una fractura a la cama i va ser traslladat a llitera pels especialistes fins a un punt de recollida més favorable per al pilot a causa de l'aire.

Segons informa el diari El Heraldo de Aragón els ferits de menor consideració van ser traslladats en ambulància des de Benasc a l'Hospital de Barbastro i la persona greu va ser evacuada en helicòpter fins a l'Hospital Universitari d'Osca.

Comentaris

  • A qui se l ocurreix pujar aquet corredor a ple sol i a la tarda aquet corridor le he fet un parell de veguades i a les 7-8;del mati has de comencar

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny