Notícia

Cau un 68% el nombre d’esquiadors

El balanç provisional de l’ACEM indica que aquesta temporada els ingressos de les estacions catalanes s’han reduït un 69,4%

Masella,coma_pregona,040421
Aquest hivern no hi ha hagut massa aglomeracions a les pistes Autor/a: Masella
La temporada 2020-2021 les estacions d’esquí alpí catalanes han perdut el 68,3% dels esquiadors i el 69,4% dels ingressos respecte de la temporada 2019-2020. Així ho indica el balanç provisional de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), que encara no ha calculat què suposarà el reintegrament de forfaits de temporada.


Totes les estacions han mantingut obertes les instal·lacions

Un total de 645.029 esquiadors han passat aquest hivern per les pistes d’esquí alpí catalanes, davant dels 2.037.172 que ho van fer la temporada 2019-2020. Aquesta xifra representa una davallada del 68,3% del nombre d’esportistes, i del 69,4% dels diners que han ingressat les estacions. És el balanç provisional que ha fet l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), i que ha avançat el portal Lugaresdenieve.com.

Cal tenir en compte, però, que el balanç no és definitiu. I és que a aquestes dades cal afegir-hi les pèrdues que també provocaran els reemborsaments de forfaits de temporada que han sol·licitat alguns usuaris, de manera que s’augura que el balanç definitiu sigui encara pitjor.

El gerent de l’ACEM, Joaquim Alsina, ha volgut destacar a Lugaresdenieve.com l’esforç que han fet totes les estacions (tant les públiques com les privades) per mantenir les pistes i els remuntadors oberts tot i saber que la pandèmia limitaria molt l’afluència de visitants. I és que haver obert ha donat feina a un total de 706 treballadors directes, nombre que representa el 77,6% de les plantilles.

Alsina considera que mantenir obert ha sigut positiu per les comarques de muntanya, i lamenta que els governs català i espanyol no els hagin ofert ajudes tant importants com les que ha ofert el govern francès a les seves estacions. I pensant en el futur, diu que encara és aviat per saber quines inversions es faran, però es mostra optimista si la temporada que ve es pot desenvolupar amb normalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny