Notícia

Rialp, epicentre del barranquisme

El municipi del Pallars Sobirà acollirà una nova edició de les Jornades Tècniques de Descens de Barrancs el cap de setmana del 29 i 30 de maig

barranc-de_l_infern,barrankisme
Pel barranc de l'Infern Autor/a: Barrankisme.com
La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya està preparant una nova edició de les Jornades Tècniques de Descens de Barrancs. Es farà a Rialp el cap de setmana del 29 i 30 de maig i se centrarà en les intervencions en cas d’accident. Hi haurà formació, xerrades, taules rodones i tallers, entre d’altres.



Les jornades també inclouran tallers pràctics.

El Comitè Català de Barrancs de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) està organitzant una nova edició de les Jornades Tècniques de Descens de Barrancs, que enguany se celebraran a Rialp (Pallars Sobirà) el cap de setmana del 29 i 30 de maig. Aquesta edició (les inscripcions de la qual ja estan obertes) estarà enfocada en les intervencions en cas d’accident durant el descens d’un barranc.

El descens de barrancs és una activitat que comporta uns riscos associats, com qualsevol activitat de muntanya, amb l’afegit de les dificultats de comunicació, d’evacuació, etc., cosa que comporta un temps d’intervenció llarg en cas d’accident. Per aquest motiu cal saber gestionar els possibles incidents que poden ocórrer a través d’un treball de planificació, prevenció i formació.

Sin-ti%CC%81tulo-1.gif

A més, cal tenir en compte que el barranquisme és una disciplina que cada cop s’està fent més popular. Per això, des del Comitè Català de Descens de Barrancs i Engorjats, conjuntament amb el Comitè de Seguretat de la FEEC, s’han organitzat aquestes jornades. La idea és que els esportistes que practiquen aquesta disciplina puguin assolir coneixements de seguretat, primers auxilis i els protocols d’actuació en cas de produir-se un accident.

Les classes teòriques de les jornades es faran a les instal·lacions de l’Ajuntament, mentre que els tallers es faran a les instal3lacions de l’empresa Barrankisme.


Hi participaran diversos experts.
 
Programació variada

Paral·lelament, les jornades inclouran diverses activitats complementàries. Divendres, per exemple, mentre s’espera que tots els participants arribin al punt de trobada, es farà una taula rodona on es parlarà del passat, el present i el futur del barranquisme.

També s’impartiran diverses ponències que tractaran temes referents als primers auxilis i la seguretat en el descens de barrancs. Les exposaran experts com Iñigo Soteras, que farà un taller de primers auxilis; David Reñé, que tractarà la valoració de l’escena; o Lluís Beardo “Lluichy”, que parlarà sobre la gestió del risc, la prevenció d’accidents i els materials i les tècniques per a l’autosocors.
 
Tallers tècnics

D’altra banda, els tallers tècnics tenen l’objectiu d’ensenyar als participants les tècniques d’actuació en cas d’accident durant el descens d’un barranc d’una manera pràctica. S’explicarà què s’ha de portar a la farmaciola i es farà un curs de primers auxilis i RCP (reanimació cardiopulmonar).

A més, el diumenge es realitzaran diferents tallers in situ, en un barranc de la zona, per acabar d’aplicar els coneixements assimilats el dia anterior.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 










giny

giny









Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny