Notícia

El concurs del telefèric del Carroi, impugnat

Saetde ha presentat un recurs contra el plec de clàusules, però el consolat d'Andorra la Vella té previst tirar endavant el procés

Carroi
En una primera fase el remuntador enllaçarà Andorra la Vella amb el pic de Carroi Autor/a: Andorra Turisme
La societat Saetde, gestora del Pas de la Casa, Grau Roig i Ordino Arcalís, ha presentat un recurs contra la licitació del telefèric que en una primera fase enllaçarà Andorra la Vella amb el pic de Carroi. No estan d'acord en les bases del concurs. Però tal com ha avançat Lugaresdenieve.com, el consolat andorrà ja ha anunciat que en principi advocarà pel silenci administratiu i el 13 de juliol obrirà els plecs que s'hi hagin presentat.


banner728x90diari

Possible nou entrebanc per a la construcció del telefèric Carroi, que en una primera fase ha d'enllaçar Andorra la Vella amb el pic de Carroi com a atracció turística, i més endavant també podria arribar fins a l'estació d'esquí de Vallnord-Pal Arinsal. Tal com ha publicat Lugaresdenieve.com, Saetde, que gesiona les pistes del Pas de la Casa, Grau Roig i Ordino Arcalís, ha presentat un recurs contra les bases que han de permetre adjudicar la construcció del remuntador.

La societat, que té Joan Viladomat com a principal accionista, considera que el plec del concurs conté algunes clàusules injustes. La més destacada és que el capital social que s'exigeix a les empreses que s'hi volen presentar és massa elevat. De fet, Saetde no arriba al mínim perquè es va constituir l'any 1957 (molt més aviat que la resta d'empreses interessades en explotar el telefèric), però els responsables de l'empresa argumenten que el que determina la solvència d'una companyia no és aquest capital, sinó els fons propis de què disposa.

El concurs tirarà endavant

Tot i aquesta impugnació, segons ha avançat el mateix portal, els comuns d'Andorra la Vella i la Massana no tenen previst aturar el procés. No creuen que el recurs tingui una base legal, motiu pel qual ja han expressat la seva intenció de no respondre i aplicar el silenci administratiu.

En aquest sentit, ja s'ha fixat el 13 de juliol com a data per obrir els plecs que s'hagin presentat al concurs (de moment s'hi han interessat una desena de companyies, però probablement no totes s'hi acabaran presentant), tot i que no es preveu que aquell dia es prengui una decisió ferma.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny