Notícia

Nou Observatori d'Ocells a la Vall de Núria

S'hi podran conèixer les varietats de les aus que habiten a l'entorn de l'estació

Valldenuria,observatoriocells
Font i Miralles al nou observatori Autor/a: FGC
La Vall de Núria ha inaugurat aquest cap de setmana un nou Observatori d'Ocells, els visitants del qual podran conèixer les varietats de les aus que habiten a l'entorn de l'estació. A més, aquests dies també s'hi ha instal·lat l'exposició itinerant 'Tots podem ajudar el gall fer'.


L'estació de muntanya de Vall de Núria acull des d'aquest dissabte el nou Observatori d'Ocells, i també l'exposició itinerant Tots podem ajudar el gall fer. L'Observatori d'Ocells, que està situat al mirador del llac (al costat oposat de la Creu d'en Riba), servirà per donar a conèixer als visitants les varietats d'aus que es poden descobrir a l'entorn de l'estació. Per aconseguir-ho, comptarà amb plafons que permetran distingir les diferents espècies d’ocells que habiten la vall, com són rapinyaires, còrvids o orenetes.

L'exposició es podrà visitar fins el 10 de juliol

Pel que fa l'exposició sobre el gall fer, busca donar a conèixer aquesta espècie, conscienciar la població sobre la seva situació i divulgar les recomanacions pràctiques per col·laborar en la seva conservació. Al llarg de la mostra, els visitants poden conèixer l'aspecte d'aquesta au, l'hàbitat on viu, com es distribueix a Catalunya i quins són els efectes que els provoca l'activitat humana, entre d'altres. Tots podem ajudar el gall fer es podrà visitar al Centre d’Interpretació de Vall de Núria fins al dia 10 de juliol.

Coincidint amb la inauguració de l'observatori i de l'exposició, el president de FGC, Ricard Font, va visitar ahir la Vall de Núria juntament amb el president de la Junta Rectora del Parc de les Capçaleres del Ter i del Freser, Josep Coma, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles.

Ambdues actuacions formen part de les accions conjuntes que, anualment, realitzen les estacions de FGC i els parcs naturals de Catalunya per promoure la biodiversitat i preservar i donar visibilitat a aquests espais naturals.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny