Notícia

Fins a 19 catalans, seleccionats per la RFEDI

Fins a 19 catalans formaran part dels equips de la Real Federació Espanyola d’Esports d’Hivern-Spainsnow la temporada 2021-2022

Albert Ortega, alpí, mundial
Albert Ortega, un dels seleccionats celebrant el mundial d'alpí Autor/a: Spainsnow
La Real Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI)-Spainsnow ja ha publicat el llistat oficial dels esportistes espanyols que formaran part de les seves seleccions per la temporada d’hivern 2021-2022, durant la qual es disputaran els Jocs Olímpics de Beijing. El llistat inclou un total de 19 catalans. A més, es continuarà treballant amb els Grups de Seguiment del Pla Nacional de Tecnificació Esportiva.


Queralt Castellet, amb el bronze de l'any passat, continuarà a la selecció (Foto: Spainsnow)

La Real Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI)-Spainsnow ja ha publicat el llistat oficial dels 35 esportistes espanyols que formaran part de les seves estructures i seleccions esportives per la temporada d’hivern 2021-2022, durant la qual es disputaran els Jocs Olímpics de Beijing 2022. I el gruix més important, fins a un total de 19, són catalans. La resta són set bascos, dos madrilenys, dos navarresos, dos aragonesos un andalús i un gallec.

La llista està dividida en els tres nivells d’equips, A, B i C, i en destaca la gran quantitat de joves que s’incorporen als equips nacionals de cada esport.

Als equips d’esquí alpí hi haurà Albert Ortega (A); Juan del Campo, Joaquim Salarich, Adur Etxezarreta i Alex Puente (B), i Aingeru Garay, Arrieta Rodríguez, June Garitano, Tomás Barata, Ander Minteui i Conrad Sastre (C). Els equips d’snowboard estaran integrats per Lucas Eguibar i Queralt Castellet (A); Álvaro Romero i Maria Hidalgo (B), i Regino Hernández, Bernat Ribera, Antoni Toledo i Nora Cornell (C). Pel que fa al Freestyle Skiing, els representants espanyols de Freeski seran Javier Lliso i Thibault Magnin, mentre que a l’equip C hi haurà Maialen Oiartzabal, Lucas Verdaguer i Oliver Verdaguer.

Imanol Rojo, al The Ski Tour (Foto: Spainsnow)

Els esquiadors de fons seleccionats són Imanol Rojo (equip A), Jaume Pueyo (B) i María Iglesias (C). Mentre que l’equip d’esquí de velocitat estarà integrat per Ricardo Adarraga, Juan Carlos Sánchez i Marta Visa; i el de mushing, per Víctor Carrasco, Oscar Piñeiro, Lázaro Martínez, Iker Ozkoidi i Olga Álvarez. A més, també es farà un seguiment pre-olímpic a José Antonio Aragón i a Núria Pau, dos esportistes que a data d’avui no formen part de les estructures però que tenen possibilitats de classificar-se.
 
Pla Nacional de Tecnificació Esportiva

Paral·lelament, fora de les estructures de la pròpia federació, però amb el seu recolzament logístic i econòmic (gràcies al Pla Nacional de Tecnificació Esportiva), es continuarà treballant en els Grups de Seguiment. Uns grups d’esportistes oberts i dinàmics integrats per 18 nous talents d’snowboard, esquí alpí, esquí de fons i esquí freestyle.

En aquest sentit, de moment es convocaran els esquiadors d’alpí Aura Coronado, Aleix Aubert, Jonas Sánchez-Cabanas i Aniol Torres. En snowboard, el seguiment es farà a Naia Aramendia, Lorenzo Jiménez i Ian Lorenzo. En snowboard freestyle, a Narcís Salleras, Leyre Pérez, Aroa Da Silva, Andrea Seijas i Edgar Forner. El grup de Freeski estarà format per Urko Yarza, Alejandra Gracia i Maria Lucas, i el d’esquí de fons, per Marta Moreno.
 

Lucas Eguibar al mundial SBX (Foto: Spainsnow)

Balanç positiu

Tot i les dificultats logístiques que va comportar la pandèmia, la RFEDI valora molt positivament els èxits aconseguits durant la temporada 2020-2021. Un total de 16 esportistes espanyols van entrar en els Top 30 dels Campionats del Món, sis dels quals van estar entre els 15 millors. I destaquen especialment el Campionat dle Món de SBX que Lucas Eguibar va aconseguir a Idre Fjall (Suècia), el bronze de Queralt Castellet al Mundial de Snowboard del halfpipe d’Aspen (EUA), el bronze d’Álvaro Romero en SBX al Mundial Júnior de Krasnoyarsk (Rússia), la novena posició de Thibault Magnin al Mundial Freeski FIS d’Aspen, o la 12a posició d’Albert Orgega a la combinada alpina del Campionat del Món d’Esquí Alpí FIS de Cortina d’Ampezzo.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny