Notícia

La Cerdanya, epicentre d'uns jocs d'hivern al Pirineu

''Els Jocs Olímpics d’hivern, un tren que passa'', l'article d'opinió sobre els Jocs d'Hivern a la Cerdanya

esquiadora,competicio,la molina,solell
La Cerdanya, epicentre d'uns jocs d'hivern al Pirineu Autor/a: Diaridelaneu.cat
La candidatura per a uns Jocs d'hivern a organitzar entre el Pirineu i la Cerdanya (Pirineus-Barcelona 2030) ja fa força anys que, de tant en tant, és actualitat a l'agenda política i als mitjans de comunicació. Amb més o menys freqüència també ho és en diversos àmbits que van més enllà del món esportiu, polític i econòmic. Per contra, però, no és tan habitual veure'n un article d'opinió o reflexió des dels mateixos mitjans de comunicació del Pirineu. I en el cas de la Cerdanya la qüestió fins i tot sembla aliena a bona part de la societat civil.

banner728x90diari

Avui fem esment a un article que signa el cerdà Sixte Abadia, professor titular de la Universitat Ramon Llull (URL) i actualment director del grau en Gestió Esportiva de la FPCEE Blanquerna (URL). L'article s'ha publicat al portal ActualitatCerdanya i porta per nom Els Jocs Olímpics d'hivern, un tren que passa. En aquest, després de posar el lector en context sobre els orígens de la candidatura, s'hi reflexiona sobre els pros i contres que suposaria la concreció de la candidatura i, a la vegada, el que podria significar per al territori des de diversos punts de vista. Les infraestructures, per exemple i com a qüestió sovint massa recurrent, però també des del punt de vista de les oportunitats.

Una lectura molt recomanable perquè a l'article es convida a fer de la Cerdanya l'epicentre de la qüestió i la candidatura. Un article ben oportú si tenim present que el suport al projecte d'un jocs olímpics al Pirineu en algunes comarques del Pirineu, com el Pallars Sobirà o la Val d'Aran, sembla generar més debat que no pas a la Cerdanya.

Us convidem a llegir-lo!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny