Notícia

Núria Pau i Cèlia Abad entrenaran juntes al FAST

El Female Alpine Ski Team, primer equip femení privat de l'Estat espanyol, vol fomentar el progrés de les esquiadores que no formen part de l'estructura federativa

Núria Pau
Núria Pau vol arribar als Jocs Olímpics Autor/a: Diari de la Neu
Les esquiadores Núria Pau i Celia Abad acaben de presentar la seva temporada 2021-2022. La gran novetat és que totes dues entrenaran juntes al FAST (Female Alpine Ski Team), un projecte històric que neix amb la voluntat de fomentar el progrés de les esportistes que no formen part de les estructures federatives. Núria Pau es vol classificar per als Jocs Olímpics i Celia Abad, consagrar-se en el circuit de Copa d'Europa.


Celia Abad, en plena competició

Núria Pau i Celia Abad han presentat aquesta setmana la seva temporada 2021-2022, que serà clau per ser any olímpic. Entre les novetats més destacades, hi ha que les dues esquiadores entrenaran juntes en el flamant equip femení privat espanyol, el FAST (Female Alpine Ski Team), un projecte històric que es presentarà oficialment en les properes setmanes.
 
L'objectiu de la Núria Pau per a aquesta temporada és classificar-se per als Jocs Olímpics de Pequín 2022, aconseguint el top 20 en Copa d'Europa i el top 30 en Copa del Món. “Ha estat una temporada molt bona, la meva millor temporada. He aconseguit molts dels meus objectius; he quedat vuitena en una Copa d'Europa que és, de llarg, el meu millor resultat; he fet grans mànegues de Copa del Món, aconseguint classificar-me per al Campionat del Món, en el qual vaig ser l'única dona d'Espanya a classificar-me... Allà vaig demostrar un gran nivell en una mànega molt important que em donava motius per a continuar lluitant i creure que tinc moltíssimes possibilitats per als pròxims Jocs Olímpics que seran aquest hivern”, explica Núria Pau.

Núria Pau, durant la presentació

I la de Ribes de Freser afegeix: “Ara estic amb una lesió en l’espatlla, però tot va sobre rodes, així que espero aviat començar a preparar l'any vinent, que és el gran any, tenint uns Jocs Olímpics. Ara és quan més a prop estic i espero poder continuar lluitant pel que, molts anys de la meva vida va ser un somni. La següent temporada, juntament amb la Celia, ens ajuntarem per a continuar remant en la mateixa direcció juntament amb altres noies".
 
Per la seva banda, Celia Abad, que s'ha proclamat campiona d'Espanya de Super Gegant, explica: “Pel que fa referència a la temporada, jo també he tingut el meu millor any fins al moment. Ha estat un any complicat, però nosaltres ens hem sentit molt afortunades per poder fer una temporada amb bastant normalitat. Malgrat la situació actual, he aconseguit grans resultats a Europa i he aconseguit diversos podis estant entre les millors esquiadores del món de la meva edat. La temporada va acabar amb el campionat d'Espanya absolut, en el qual vaig sortir victoriosa en Super Gegant, així que no em podia imaginar millor final. Per a l'any que ve l'objectiu és molt ambiciós, la meva idea és començar a consagrar-me en el circuit de Copa d'Europa”.
 
Celia Abad també hi va ser present

En un any clau per a l'esquí alpí, any olímpic, totes dues esquiadores entrenaran juntes en el primer equip femení privat d'Espanya que s'acaba de crear, l'equip FAST (Female Alpine Ski Team). Un projecte històric que vol acompanyar i ajudar les esquiadores espanyoles que no formen part de l'estructura federativa a continuar progressant i a complir el seu somni: arribar als Jocs Olímpics. Neix amb l'ambició de ser referència nacional, contribuint al desenvolupament de l'esquí espanyol, però també internacional. L'equip comptarà amb tres tècnics: Pelayo Abad, Xavi Salarich i Sofia Gandarias, que tenen com a objectiu il·lusionar a les futures generacions d'esquiadores alpines i empoderar-les a aconseguir el seu màxim nivell. També compten amb el suport de La Molina Club d’Esports.
 
És un projecte il·lusionant, molt bonic. Intentarem que l'equip les faci més fortes proporcionant-los les millors condicions possibles. Perseguim fer un gran any ja que el projecte és molt bonic i il·lusiona, i segur que aconseguirem grans resultats, especialment de la Núria i la Celia que després de tots aquests anys d'esforç s'ho mereixen”, afirma Pelayo Abad.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny