Notícia

La necessitat de protegir ulls i pell del sol

Comença una campanya de farmacèutics i òptics optometristes per adquirir bons hàbits de protecció solar

crema,protectora,factor_50,foto_IST
La necessitat de protegir ulls i pell del sol. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Farmacèutics i òptics s'uneixen per oferir educació sanitària sobre com protegir els ulls i la pell del sol. La campanya també promou la detecció precoç del càncer després dels retards de diagnòstics a causa de la covid-19.


crema-nivea-proteccio_5en1
Comença una campanya de farmacèutics i òptics optometristes per adquirir bons hàbits de protecció solar (Foto: arxiu Diaridelaneu).

Farmacèutics i òptics optometristes impulsen una campanya conjunta per explicar als usuaris com protegir-se del sol de forma adequada. A partir d'aquest dimarts i fins a finals d'agost, farmàcies de Barcelona i Girona i òptiques d'arreu de Catalunya adherides a la campanya –més de 600 en total- oferiran pautes per adquirir bons hàbits de protecció solar, amb especial èmfasi en la prevenció i a evitar l'exposició en la infància. El doctor Josep Malvehy, coordinador del grup de melanoma del Clínic de Barcelona, ha aprofitat la campanya per promoure la detecció precoç del càncer. L'impacte de la covid en els darrers mesos ha provocat retards en els diagnòstics, que ara estan recuperant, i per tant que a la consulta vegin tumors més avançats.

La campanya 'La pell, mira-te-la amb bons ulls', presentada aquest dimarts, ha estat impulsada pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB); el Col·legi de Farmacèutics de Girona (COFGi); el Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) i l'Hospital Clínic de Barcelona. És la primera vegada que els col·legis d'aquestes dues professions promouen una campanya conjunta i en la presentació, aquest dimarts, han volgut reivindicar la seva accessibilitat a la ciutadania.

ulleres-muntura-oackley-2

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, ha destacat que volen exposar als usuaris com escollir el protector solar i les ulleres de sol més adequades a les necessitats, com el tipus de pell o l'activitat que es du a terme. Interpretar correctament la informació que apareix a l'envàs; aplicar la quantitat suficient a totes les zones exposades i de forma continuada i no menystenir el risc d'activitats a l'aire lliure, com per exemple anar al parc amb els infants, són algunes de les indicacions que donaran.

banner728x90diari

El president del COOOC, Alfons Bielsa, ha afirmat que els ulls són els "grans oblidats" i ha incidit en la protecció dels infants. Els seus ulls, ha assenyalat, són sis vegades més sensibles que els dels adults a la radiació ultraviolada.

Per la seva banda, el doctor Malvehy s'ha mostrat preocupat per l'impacte que ha suposat la covid-19 en el diagnòstic d'altres malalties: "Estem veient pacients amb tumors avançats que s'haurien hagut de diagnosticar abans". El dermatòleg ha subratllat la importància de reactivar la detecció precoç després que la pandèmia hagi assotat el sistema sanitari amb molta virulència. Els professionals sanitaris fa mesos que treballen per recuperar els retards en els diagnòstics d'altres malalties més enllà de la covid-19. Quan es detecta una lesió sospitosa a la pell, s'ha de consultar el metge.

Més informació relacionada:
A la muntanya i a la neu amb protecció solar
Quines ulleres necessitem per anar a l'alta muntanya?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny