Notícia

Capturant paisatges i esports d'acció pel Pirineu

Realitzades amb una Nikon Z50 amb objectiu Nikor 16-50

rafting,parc_del_segre,nikon_z50-24052021
Pel parc del Segre Autor/a: Diaridelaneu.cat
Sortim a passejar per l'Alt Urgell i la Cerdanya amb una Nikon Z50. Aquesta és una càmera de les que tecnològicament s'anomenen sense mirall. Va arribar al mercat l'octubre de 2019 i, un any i mig després, sortim a prendre algunes imatges exteriors, bàsicament de paisatges i acció. Objectiu? Cap altra que valorar-la des del punt de vista merament lúdic. El resultat? Fàcil de fer funcionar i bones imatges.


sender-gos-moixero-nikon_z50-27052021
Un moment de parada i descans al coll del Moixeró. No vam encertar el millor dia per capturar un cel blau (Foto: Diaridelaneu.cat).

En les especificacions tècniques, la Nikon Z50 és una càmera sense mirall. La que va arribar a les meves mans venia equipada amb un objectiu Nikor 16-50. D'ús fàcil i de bon portar, potser petita per als qui tenim dits llargs, però molt discreta a l'hora de fer-ne ús i sobretot molt ràpida a l'hora de no perdre el temps per fer un clic, sobretot quan cal improvisar.

Els menús per a les diferents opcions d'ús són fàcils d'entendre i de bona lectura. Per a posar-la a prova des d'una perspectiva merament lúdica, per entendre'ns com a càmera d'un aficionat a la fotografia no necessàriament professional, és una molt bona opció. Seria la màquina perfecta per al qui busca una càmera per a un turista inquiet o viatger amb ganes de capturar paisatges, però a la vegada sense renunciar a fer fotografies d'acció de qualitat. Seria el cas de fotografia amb tocs esportius, sobretot ràfegues. Aquesta darrera acció especialment interessant en el meu cas, sobretot a l'hivern a pistes. En resum, per al fotògraf sense grans pretensions, però no per això renunciant a fotografies que poden resultar, pràcticament, professionals.

La càmera la vaig fer servir a finals del mes de maig, si bé sense l'oportunitat de posar-la en ús, per qüestions laborals i d'horaris, amb dies de llum clara i atmosfera neta. Així i tot els resultats m'han semblat prou bons. Vosaltres mateixos podeu jutjar. Us les relaciono tot seguit.
 

Si busqueu articles més tècnics sobre aquesta màquinam potser us poden interessar aquests que us relaciono aquí sota.
A xatakafoto: Nikon Z50, análisis: una pequeña gran cámara sin espejo con una ergonomía envidiable.
A Photolari: Nikon Z 50: las claves de la primera sin espejo APS-C de la compañía
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny