Notícia

Johan Eliasch, nou president de la FIS

El suec ha guanyat les votacions amb el 54% dels vots, per davant de Lehmann (21%), Lewis (12%) i Mats (10%)

JoahanEliasch,FIS,president
Johan Eliasch, en una imatge recent Autor/a: Agències
Valoració positiva per part del president de la RFEDI, May Peus, qui s'ha mostrat il·lusionat amb la nova etapa que s'obre a la FIS. Amb Eliasch s'obre un enfocament que es preveu innovador per als esports d'hivern des de la FIS.


banner728x90diari

El suec Johan Eliasch (GBR) va ser investit ahir nou president de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), durant el congrés anual que l'entitat internacional dels esports d'hivern que es va celebrar de manera virtual. Eliasch substitueix en el càrrec al suís Gian Franco Kasper, que presidia la federació des del 1998.

El nou líder de l'entitat, que actualment presideix l'empresa austríaca HEAD, va ser escollit en primera volta amb el 54% dels vots. I just després de ser escollit, va voler agrair al president sortint la seva dedicació, i va afirmar que "és el moment de tenir la mentalitat oberta i comprometre'ns amb totes les disciplines i tots els països que formen la FIS. Tenim unes oportunitats increïbles, i treballarem junts amb tots els països".

Aquestes eleccions han comptat 119 vots procedents del vot particular dels representants de la FIS. Pel que fa a la resta de candidats, el suís Urs Lehmann va ser el segon votat, amb el 21% dels sufragis; seguit del belga Sara Lewis, que en va aconseguir un 12%. I en quarta posició va quedar el suec Arjes Mats, amb el 10% dels vots.

En saber-se el resultat, el president de la Real Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), May Peus España, que havia seguit en directe les votacions, va manifestar que "les quatre candidatures eren d'un altíssim nivell, cosa que diu molt a favor dels esports d'hivern. Des de la RFEDI-SPAINSNOW donem la nostra més sincera felicitació a Eliasch, amb el lideratge del qual sens dubte la FIS aconseguirà tots els objectius de futur que es marqui a partir d'ara".

A més, Peus també va voler donar les gràcies a Kasper per "la seva dedicació als esports d'hivern", i també "als tres candidats que no han sortit escollits perquè han posat sobre la taula un gran potencial de la FIS i dels esports d'hivern".

El perfil de Johan Eliasch, al detall

Johan Eliasch ha passat molts anys treballant a la indústria de fabricació d'esports, després d'haver treballat a la indústria de capital privat. En particular, fa 25 anys que va comprar l'empresa austríaca d'articles esportius HEAD.

Més enllà del món esportiu, Eliasch s'ha convertit en un expert líder en solucionar problemes provocats pel canvi climàtic, assessorant el govern del Regne Unit sobre desforestació i energia neta. El 2005 va crear el Rainforest Trust, i el 2006 va cofundar Cool Earth. En aquesta línia, ha assessorat primers ministres britànics i ministres a l'hombra, i actualment és el president del grup d'experts polítics Global Strategy Forum.

Paral·lelament, també té molts interessos comercials que li han permès construir una base de coneixements considerables. Els seus rols actuals inclouen la presidència d'Equity Partners i la Galeria Saatchi, així com la direcció d'Aman Resorts, London Films, la Fundació per a les Energies Renovables i el Medi Ambient, Longleat i Pitch @ Palace Global. A més, també és membre de la junta assessora del Grup Parlamentari de Tots els Partits per a les regions Polars, Brasilinvest i el Centre de Resiliència d'Estocolm.

Actualment viu a Londres, però opera les seves activitats des de diverses ubicacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny