Notícia

Aquest cap de setmana torna l'Olla de Núria

Les curses d'enguany, que donaran el tret de sortida a les Golden Trail World Series, es retransmetran per TV3

OlladeNuria
Hi participaran un centenar d'atletes Autor/a: Agències
Després d'un any d'aturada obligada per la pandèmia de la covid-19, aquest cap de setmana es tornaran a celebrar les curses de l'Olla de Núria, organitzades per la Unió Excursionista de Vic. Hi participaran un centenar d'atletes i, per primer cop a la història, el diumenge es retransmetran en directe per TV3.


L'última edició va ser el 2019

Les curses de l’Olla de Núria, organitzades per la Unió Excursionista de Vic, se celebraran a Vall de Núria aquest cap de setmana, del 12 i 13 de juny, després d’una parada obligada l’any passat a causa de la pandèmia. Les curses donaran el tret de sortida a les Golden Trail World Series, amb la participació de gairebé un centenar d’atletes de renom internacional al món del trail running.

En aquesta edició, l’Olla Clàssica formarà part del Campionat de Catalunya Individual de Curses per Muntanya i l’Olla Vertical, del Campionat de Catalunya de Curses Verticals, ambdós campionats organitzats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Oberta a tots els públics, l’Olla de Núria permet a les persones participants escollir entre l’Olla Clàssica, l’Olla Vertical, la ReOlla, l’Olla Junior i l’Olleta.

banner728x90diari

La més emblemàtica de totes, l’Olla Clàssica, arriba a la XIV edició. Amb 21,5 quilòmetres, es caracteritza perquè el 72% del seu recorregut es fa per sobre dels 2.700 metres d’altitud i no es trepitja ni un metre d’asfalt. Enguany, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·laborarà amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per oferir la retransmissió en directe d’aquesta popular cursa a TV3 el diumenge, 13 de juny.

L’Olla Vertical, nascuda l’any 2016, surt des del Santuari de Núria i fa el cim al punt més alt de la vall assegurant fortes emocions amb només 3,78 quilòmetres i gairebé 1.000 metres de desnivell positiu. La ReOlla permet satisfer aquells corredors que busquen un cap de setmana complert, intens i exigent, combinant l’Olla Vertical i l’Olla Clàssica.

A més, les joves promeses i la canalla també poden participar a l’Olla de Núria, amb curses com l’Olla Junior i l’Olleta. L’Olla Júnior, amb 12,5 quilòmetres, ascendeix el Puigmal i baixa vertiginosament des del Pic del Segre. L’Olleta, adreçada a infants i joves d’11 a 15 anys, ofereix als més petits la possibilitat de córrer la seva pròpia cursa de muntanya adaptada a les seves possibilitats.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny