Notícia

No hi haurà aeroport a Grau Roig

El Govern andorrà ho descarta definitivament i aposta per altres alternatives de connectivitat

grau-roig,estiu,prats,verds,bosc,moreto
No hi haurà aeroport a Grau Roig Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Govern andorrà descarta un aeroport a Grau Roig, a 2.000 metres d'altitud i enclavat entre l'estació d'esquí i la carretera del Port d'Envalira. El motiu? La infraestructura no compliria els requisits internacionals de seguretat i d'operativitat.


aeria-grau-roig_grandvalira_1
Grau Roig a vista de dron (Foto: arxiu Diaridelaneu.cat Grandvalira).

Així n'ha informat aquest dimecres la ràdio-televisió andorrana. El Govern andorrà descarta la construcció de l'aeroport nacional a tocar de les pistes d'esquí de Grau Roig. L'executiu ha pres aquesta decisió després de rebre l'informe que va encarregar a l'Organització d'Aviació Civil Internacional, que no és favorable a la construcció de la infraestructura perquè no es compleixen els requisits internacionals de seguretat i d'operativitat. D'aquesta manera, a hores d'ara el Govern fixa la mirada en l'impuls de l'aeroport d'Andorra-la Seu i l'heliport.

banner728x90diari

L'informe encarregat pel Govern a l'Organització d'Aviació Civil Internacional deixa clar que no és viable construir un aeroport al bosc de Moretó, a Grau Roig, a 2.000 metres d'altitud i enclavat entre l'estació d'esquí i la carretera del Port d'Envalira. L'agència de les Nacions Unides assegura que no es compleixen els requisits internacionals de seguretat de vol i d'operativitat. D'aquesta manera, el Govern no avançarà en el procés de desenvolupament d'aquest projecte amb l'estudi d'impacte mediambiental.

L'executiu aposta per centrar-se en l'impuls d'altres projectes per desenclavar el país, com ara "posar en marxa les rutes i vols comercials a l'aeroport d'Andorra-la Seu i treure a concurs la ubicació de l'estructura de l'heliport nacional", ha explicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Ara el Govern andorrà vol analitzar la connectivitat d'Andorra via transport ferroviari o un sistema de transport per cable.

El projecte de l'aeroport a Grau Roig no comptava amb el suport de la veïna a la infraestructura, Grandvalira, que en el seu moment i per diverses vies ja va apostar per potenciar el de la Seu. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots