Notícia

No hi haurà aeroport a Grau Roig

El Govern andorrà ho descarta definitivament i aposta per altres alternatives de connectivitat

grau-roig,estiu,prats,verds,bosc,moreto
No hi haurà aeroport a Grau Roig Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Govern andorrà descarta un aeroport a Grau Roig, a 2.000 metres d'altitud i enclavat entre l'estació d'esquí i la carretera del Port d'Envalira. El motiu? La infraestructura no compliria els requisits internacionals de seguretat i d'operativitat.


aeria-grau-roig_grandvalira_1
Grau Roig a vista de dron (Foto: arxiu Diaridelaneu.cat Grandvalira).

Així n'ha informat aquest dimecres la ràdio-televisió andorrana. El Govern andorrà descarta la construcció de l'aeroport nacional a tocar de les pistes d'esquí de Grau Roig. L'executiu ha pres aquesta decisió després de rebre l'informe que va encarregar a l'Organització d'Aviació Civil Internacional, que no és favorable a la construcció de la infraestructura perquè no es compleixen els requisits internacionals de seguretat i d'operativitat. D'aquesta manera, a hores d'ara el Govern fixa la mirada en l'impuls de l'aeroport d'Andorra-la Seu i l'heliport.

banner728x90diari

L'informe encarregat pel Govern a l'Organització d'Aviació Civil Internacional deixa clar que no és viable construir un aeroport al bosc de Moretó, a Grau Roig, a 2.000 metres d'altitud i enclavat entre l'estació d'esquí i la carretera del Port d'Envalira. L'agència de les Nacions Unides assegura que no es compleixen els requisits internacionals de seguretat de vol i d'operativitat. D'aquesta manera, el Govern no avançarà en el procés de desenvolupament d'aquest projecte amb l'estudi d'impacte mediambiental.

L'executiu aposta per centrar-se en l'impuls d'altres projectes per desenclavar el país, com ara "posar en marxa les rutes i vols comercials a l'aeroport d'Andorra-la Seu i treure a concurs la ubicació de l'estructura de l'heliport nacional", ha explicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Ara el Govern andorrà vol analitzar la connectivitat d'Andorra via transport ferroviari o un sistema de transport per cable.

El projecte de l'aeroport a Grau Roig no comptava amb el suport de la veïna a la infraestructura, Grandvalira, que en el seu moment i per diverses vies ja va apostar per potenciar el de la Seu. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny