Notícia

Com s'entrena Pinsach?

L'atleta català ens explica com s'està preparant per a la Merrell Skyrace Comapedrosa

Marc Pinsach
El nivell dels entrenaments s'aproxima cada cop més a les condicions reals de la cursa
En un terreny similar al de la cursa, i augmentant el ritme dels entrenaments cada dia més fins arribar a un nivell similar al que es trobarà a la competició oficial. Així és com l'atleta català Marc Pinsach s'entrena per a la Merrey Skyrace Comapedrosa, que se celebrarà a Andorra el proper 25 de juliol.


banner728x90diari

Quan falten menys de dos mesos per a la Merrell Skyrace Comapedrosa, l'atleta català Marc Pinsach ens explica com s'està preparant per a la prestigiosa competició andorrana, que se celebrarà el 25 de juliol.

Es tracta d'una cursa d'alta muntanya els terrenys de la qual requereixen una certa habilitat tècnica, ja que s'hauran de sortejar blocs de pedra o camins amb molt de pendent, característics del Pirineu. A més, un altre dels factors que cal remarcar del recorregut és l'alçada en què es desenvolupa la competició, per sobre dels 2.000 metres, amb el que això comporta per a l'oxigen dels corredors.

En aquest sentit, Pinsach explica que "és important entrenar per un terreny similar al del a cursa, tant pel que fa l'alçada com pel que fa al tipus de camins". Per això, a mida que s'acosta la data, els entrenaments s'han d'anar apropant al que serà la mateixa competició.


Pinscah ja és tot un clàssic de les curses de muntanya

Per preparar-se, la cursa a peu anirà prenent cada cop més pes, així com el ritme dels entrenaments, que ha de ser similar al del dia 25. Però un altre punt a destacar és el treball de musculació, a fi d'evitar lesions i tenir la capacitat de resistir a les sessions d'entrenament. Això permetrà als esportistes tneir més força per superar els desnivells i aconseguir més estabilitat en les articulacions, i així seran més àgils a la baixada.

Així mateix, Pinsach assegura que l'èxit per completar la competició i aconseguir un bon resultat passa per escollir un bon calçat. En el seu cas, farà servir unes Merrel MTL Skyfire OCR.

Per acabar, l'atleta també vol destacar que, en el cas dels participants que estan fent la transicíó entre els esports d'hivern, com l'esquí de muntanya, i els d'estiu, com el trail running, la preparacio física per a la cursa s'ha de fer de manera gradual. Segons Pinsach, "cultivar una bona base aeròbica amb hores d'entrenament a baixa intensitat o amb esports complementaris, com la bicicleta, es poden convertir en un gran aliat per a la preparació d'aquest tipus de competicions". "Ara estem començant una fase d'entrenament específic i encara tenim temps per millorar el nostre rendiment. Però és important començar amb una bona base i no des de zero, si volem complir un objectiu del nivell de la Merrel Skyrace Comapedrosa", conclou el runner.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny