Notícia

10 refugis catalans s'integren a la xarxa Entrepyr II

Entrepyr II es presenta amb l’objectiu d’enllaçar els refugis del Pirineu

refugi,colomina
Refugi de la Colomina. Neix Entrepyr II, l'enllaç entre 70 refugis del Pirineu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Després de quatre anys de preparació, aquest 9 de juny s’ha presentat oficialment  Entrepyr II, un projecte de cooperació transfronterera emmarcat en el programa  de Cooperació Territorial Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA), creat per la Unió Europea.


refugi-prat-aguilo-serra-cadi-excursionistes
Refugi de Prat d'Aguiló, al peu de la serra del Cadí (Foto: Diaridelaneu.cat).

Entrepyr II és la continuïtat i ampliació del primer projecte Entrepyr, emmarcat en el programa POCTEFA (2007-2013), i del qual en van formar part dos dels socis actuals, concretament la Federació Francesa de Clubs Alpins i de Muntanya (FFCAM) i la Federació Aragonesa de Muntanyisme (FAM). L'experiència pilot d’aquest primer projecte va portar a l’ampliació del mateix al conjunt de refugis dels Pirineus. Un total de 70 refugis de muntanya en formen part, dels quals 10 estan inclosos en la xarxa de la FEEC: Colomina i Mallafré al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; Vallferrera i Certascan al Parc Natural de l’Alt Pirineu; Estasen, Sant Jordi i Prat d’Aguiló al Parc Natural del Cadí-Moixeró; Coma de Vaca al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser; Estanys de la Pera a la Cerdanya; i Serra d’Ensija al Berguedà.

Els socis principals d’aquest Entrepyr II són: la Universitat de Toulouse III, el Parc Nacional dels Pirineus, el Conselh Generau d’Aran, el Govern d’Aragó, el Govern d’Andorra i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, a més d’estar com a entitats associades al Centre Excursionista de Catalunya, la Unió Excursionista de Catalunya i la Federació Navarresa d’Esports de Muntanya i Escalada. Totes aquestes entitats han format part d’aquest potent pla que neix amb l’objectiu principal de potenciar la xarxa e refugis i ampliar la zona dels Pirineus que abastava el primer Entrepyr.

Entrepyr II compta amb un pressupost de 1.498.600 € entre tots els socis implicats d’ambdós costats de la frontera. Part d'aquests recursos han servit per a canviar les fosses sèptiques i per tant el sistema de depuració d’aigües residuals dels refugis de Sant Jordi, Prat d’Aguiló i Coma de Vaca.

Més informació a: Entrepyr (www.entrepyr.eu) i FEEC.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots