Notícia

Setmana de Transpyr, Coast to Coast

Centenars de ciclistes d'arreu del món estan participant en una prova que enguany presenta un itinerari totalment reformat

Transpyr
Enguany hi participen una setantena de ciclistes de carretera
Centenars de ciclistes de 20 països diferents van començar diumenge la Transpyr Coast to Coast, que en aquesta edició presenta un itinerari reformat. Al llarg de set etapes, creuaran els Pirineus de costa a costa, de nord a sud i d'est a oest. Van sortir de la costa basca francesa i, després de travessar el nord de Catalunya, arribaran a Roses.


Les sortides es fan en grups reduïts com a mesura de prevenció anti-covid

Després de dos anys d'espera, centenars de ciclistes d'arreu del món estan participant aquesta setmana en l'edició més innovadora de la Transpyr Coast to Coast. Van sortir diumenge (dia 13) de la zona de Les Flots Bleus de Saint-Jean-de-Luz, al costat del Cantàbric, i al llarg de set etapes creuaran els Pirineus de costa a costa, de nord a sud i d'est a oest.

I és que enguany, la mítica prova ciclista ha canviat d'itinerari i, a més de les rutes clàssiques del nord i del sud, aquesta edició proposa una combinació que comença al Pirineu Atlàntic i que creua la serralada per la zona d'Haute Bigorre per entrar a la vessant sud per la Vall d'Aran i continuar pels Pirineus catalans fins a Roses. Una vila que esdevindrà el destí domiat dels ciclistes, procedents de més de 20 països diferents.

Hi participen ciclistes de més de 20 nacionalitats

Concretament, l'itinerari va començar a la costa basca francesa, a Saint-Jean-de-Luz, i ha continuat per la zona de Saint-Jean-Pied-de-Port i Oloron-Sainte-Marie, a l'Haute Béarn, per després donar pas a Bagnères de Bigorre, a la zona del Tourmalet i el Pic du Midi. El port del Portillón representa el pas de la vessan nord a la vessant sud, amb la seva arribada a Vielha. I d'allà, les bicicletes continuaran cap a la Seu d'Urgell i el Pirineu de Girona, passant per Camprodon, fins arribar a Roses.

En total, 20.000 metres de desnivell que els participants hauran de superar en 700 km de BTT o 1.000 km de carretera. Una missió única que ja ha estat nominada diversos anys com una de les millors carreres per etapes de MTB del món.

El recorregut combina trams cronometrats amb trams d'enllaç

A part del canvi d'itinerari, l'edició d'enguany està molt marcada pels efectes de la pandèmia. El 2020 es va haver d'ajornar, com tantes altres curses, i aquest any s'ha pogut fer quatre dies després que França permetés reprendre els esdeveniments esportius. En aquest sentit, urant tota la carrera s'estan seguint totes les mesures de control, incloent testot d'antigens o sortides en petits grups.

A més, la innovació en el format de trams cronometrats i trams d'enllaç permetrà combinar la competició amb el plaer del paisatge, i també ajudarà a separar el grup i evitar les aglomeracions. I per limitar l'aforament ciclista, l'organització va tancar les inscripcions ja fa setmanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny