Notícia

Saps on és?

Captures 'de postal' de racons del Pirineu

estany,postal,colomina
Postal "Racons del Pirineu - Llac d'alta muntanya Autor/a: Diaridelaneu
Ara que la calor apreta, quina pinta aquest llac, oi? Qui pogués ser-hi ben a prop per poder admirar-lo i sentir-ne la fresca. Però compte, que banyar-se en un llac d'alta muntanya no està permés. La qüestió, però, és si sabríeu arribar a aquest racó. Sabeu reconèixer aquest estany a primera vista? Ens sabeu dir a quin lloc del Pirineu correspon aquesta captura de postal?


banner728x90diari

Velles postals és una secció que vol recuperar imatges dels esports d'hivern, muntanya i aventura al Pirineu. O dels paisatges que ens ofereix aquesta serralada. També en altres racons del món. O en el cas d'avui proposar-vos el repte de descobrir de quin raconet es tracta i on se situa.

Una pista: la fotografia que publiquem correspon a un llac del Pirineu l'aigua del qual s'aprofita, parcialment, per produir energia hidroelèctrica.

La resposta

Encara no ho teniu clar? Doncs som-hi: es tracta de l'estany o llac de Mar i el cim més altiu i punxegut, a l'esquerra de la imatge, és La Mainera (2.909 m). Forma part del sistema de producció d'energia de l'estany Gento, un sistema únic, amb molta història i molt interessant de conèixer per les dificultats en la seva construcció amb canonades i canals soterrats a la muntanya, fins i tot amb un sistema de rails per a vagonetes. El telefèric de la Vall Fosca ens hi apropa, tot i que cal una caminada de prop d'una hora per arribar-hi, des de la terminal d'arribada superior de l'esmentat telefèric.

Important: la Colomina se situa dins Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.Banyar-se en un llac d'alta muntanya no està permés, però no per això deixarem d'admirar i gaudir d'aquests paisatges espectaculars i també fràgils i sensibles.

Si voldeu saber més, us deixem amb aquests enllaços:

1 · El Tren dels Cims, un projecte que recupera el carrilet de l'estany Gento.
2 • Estiu gairebé de rècord al telefèric de la Vall Fosca.
3 - Ruta via Wikiloc entre l'estany Gento i el refugi i llac de Colomina per la Portella.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny