Notícia

Comencen els controls per accedir al Puigmal des de Fontalba

Primers controls d'aforament a Fontalba i Gorgues del Freser pel dia Sant Joan

puigmal,excursionistes
Comencen els controls per accedir al Puigmal des de Fontalba Autor/a: Diaridelaneu.cat
La Generalitat engega el protocol de control d'aforament al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Les mesures restringiran l'accés de vehicles per evitar la massificació dels espais naturals de la zona.


excursionistes-grup-puigmal-carena-ist
Practicant el senderisme per la carena del Puigmal (Foto: Diaridelaneu).

La Generalitat posarà en funcionament, a partir del 24 de juny, el control d'aforament al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. La regulació afectarà els vehicles que vulguin accedir a la collada de Fontalba, les Gorgues del Freser i Coma de Vaca i s'allargarà fins al 12 d'octubre aplicant-se únicament en dies predefinits. La mesura, impulsada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, pretén evitar la massificació dels parcs naturals en una zona fràgil d'alt valor ecològic i paisatgístic. A la collada únicament s'hi permetrà l'accés de 100 cotxes per dia i a Les Gorgues del Freser 44, mentre que en ambdós casos s'haurà d'efectuar un pagament previ de 5 euros per vehicle.

banner728x90diari

Condicions a l'entrada per Fontalba

Els accessos a la collada de Fontalba, un dels principals accessos al Parc Natural per ascendir al Puigmal i arribar a la vall de Núria, quedaran limitats a 100 vehicles per dia, i es podrà accedir a l'aparcament habilitat efectuant un pagament previ de 5 euros per dia. L'horari de limitació serà de 7:30 a 19:30 i la pernoctació està prohibida, i per això durant la nit cap vehicle hi podrà quedar estacionat. Addicionalment s'hi desplegaran vigilants informadors durant l'horari restringit que proporcionaran informació als visitants sobre la nova normativa i l'espai protegit. Les autoritats també senyalitzaran el camí cap a Fontalba des de Queralbs pel dia de Sant Joan.

Condicions a l'entrada per Gorgues del Freser

En el cas de Les Gorgues de Freser s'hi habilitarà una zona d'aparcament amb 44 places pocs metres abans d'acabar la pista que accedeix a Daió de Baix, punt de partida del camí que porta a les gorges i Coma de Vaca. Tothom qui hi vulgui accedir haurà d'efectuar un pagament de 5 euros per vehicle i, a diferència de la collada, no caldrà reserva prèvia. L'horari de limitació serà de les 10 a les 15 hores. Aquesta zona és especialment important perquè atrau un gran volum de turisme de bany, a més dels excursionistes.

Les mesures aprovades s'implementaran en col·laboració amb l'Ajuntament de Queralbs, i tots els diners que s'aconsegueixin es destinaran al manteniment de les pistes forestals, la senyalització i la millora dels mateixos espais. Cap de les restriccions afectarà els veïns de la localitat ni als pagesos i ramaders de la zona.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny