Notícia

Un bon cap de setmana per als esports d'aventura

La demanada d'activitats esportives ha estat per sobre de la mitjana el cap de setmana

rafting,noguera pallaresa
Els esports d'aventura acomiaden un bon cap de setmana Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Pirineu i Ponent assoleixen una mitjana d'ocupació del 75% pel pont de Sant Joan. Les reserves hoteleres a la muntanya s'han situat al 95% i també ha augmentat la demanda de turisme actiu.


banner728x90diari

El pont de Sant Joan ha deixat a les zones turístiques de les comarques de Lleida una ocupació que ha arribat fins al 95 % durant les dues nits del cap de setmana i percentatges inferiors la nit del dijous, amb una mitjana que ha oscil·lat al voltant del 75 % durant els quatre dies de pont i tres nits de pernoctació als establiments de turisme reglat de la demarcació lleidatana.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, així com els representants de les diferents associacions d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida, s’han mostrat satisfets per aquest bon comportament turístic i han confirmat les previsions fetes davant l’augment de les reserves que hi havia per Sant Joan.

Rosa Pujol ha destacat que “el resultat d’aquest pont de Sant Joan és un bon tret de sortida per a la temporada estival del 2021 que hem encetat aquesta setmana i ens obre el camí per poder assolir aquest estiu els resultats de l’any 2019, que es va tancar amb un rècord històric quant al nombre de viatgers i de pernoctacions”.
El bon comportament turístic per aquest pont de Sant Joan ha confirmat també les ganes que té la gent de recuperar la normalitat quant a fer sortides i escapades al territori, bàsicament de públic de proximitat i català, i a gaudir dels espais naturals i de les activitats a l’aire lliure i de turisme actiu.

Un bon cap de setmana per als esports d'aventura

Cal dir també que les activitats a l’aire lliure i de natura, com ara els esports d’aventura i el senderisme, i les visites culturals al territori així com la gastronomia han estat altres productes turístics amb força demanda per aquest pont de Sant Joan. Les empreses de turisme actiu i esports d'aventura del Pallars Sobirà també han valorat de manera molt satisfactòria el nivell de contractació de serveis durant el pont de Sant Joan, principalment el cap de setmana, amb una punta de demanda d'activitats per sobre de la mitjana el dissabte i que ha representat entre el 80 i el 85 % de la capacitat de serveis de les empreses que ofereixen activitats, segons el president de l’Associació d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.

barrancs-forat-negre-alt-bergueda
Iniciant-se en el descens de barrancs (Foto: Diaridelaneu.cat).

L’ocupació per sectors

Els establiments d’hoteleria oberts en aquestes dates a les zones turístiques del Pirineu de Lleida han assolit una punta d’ocupació que ha arribat fins al 95 % durant les dues nit del cap de setmana de pont. La nit de la revetlla, el dimecres, va començar l’arribada de públic, amb un percentatge d’ocupació que estaria sobre el 30 i el 40 %. El dijous va augmentar el ritme d’ocupació per tancar els dos dies de cap de setmana amb un 95 %, segons el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau. A les zones de la plana de Lleida els percentatges d’ocupació han estat inferiors.

Per la seva banda, el turisme rural ha tingut una mitjana d’ocupació al voltant del 75 % en el conjunt de la demarcació de Lleida i uns percentatges més alts a la zona del Pirineu, on s’ha situat per sobre del 80 %, segons ha explicat Jaume Ramon, president de la Federació de Cases de Turisme Rural. I finalment, el sector del càmping ha tingut una plena ocupació a les places de bungalous, amb més demanada que places disponibles en aquesta modalitat d’allotjament, mentre que la mitjana en la modalitat d’acampada s’ha situat al voltant del 60 % a tota la demarcació de Lleida, segons Marta Cortina, presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida. La bona climatologia de tots aquests dies també ha contribuït a confirmar les previsions fetes per a aquest pont de Sant Joan.

D’altra banda, cal destacar que en aquests quatre dies els establiments d’apartaments turístics, cases de colònies, albergs i refugis, entre d’altres modalitats d’allotjament turístic, també han tingut una bona ocupació al conjunt de la demarcació, així com les segones residències, que han recuperat la seva activitat per aquestes dates.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny