Notícia

El Pirineu demana informació puntual de Pirineus-Barcelona 2030

S'han reunit aquest dilluns a Vielha els presidents dels consells comarcals de l'Alt Pirineu i la síndica d'Aran

reunio,presidents,consells_comarcals
Reunió mantinguda avui entre els presidents dels consells comarcals de l'Alt Pirineu i la síndica d'Aran a Vielha Autor/a: ACN
L'Alt Pirineu i l'Aran demana informació actualitzada de l'estat de la candidatura per als Jocs d'Hivern del 2030. Els presidents comarcals i la síndica aranesa es podrien reunir amb Aragonès al setembre.


banner728x90diari

Els presidents dels consells comarcals de l'Alt Pirineu i la síndica d'Aran s'han reunit aquest dilluns a Vielha per seguir l'evolució dels temes que en els darrers mesos han posat damunt la taula per reivindicar més atenció i recursos i una veu pròpia pel Pirineu. Un dels punts que s'ha tractat àmpliament ha estat la candidatura per organitzar els Jocs d'Hivern el 2030, després que en la trobada entre el president del Govern, Pere Aragonès, i el de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, aquest darrer confirmés el seu suport al projecte. Així, demanen que el territori torni a tenir en breu informació puntual de l'estat de la candidatura.

D'altra banda, és previsible que tots ells es puguin reunir amb Aragonès al setembre, com havien demanat.

Des de les presidències comarcals i la sindicatura aranesa s'ha coincidit en ressaltar la importància del suport del govern espanyol a la candidatura olímpica i esperen la participació de les comarques i dels municipis en tot el desenvolupament del projecte. Pel que fa a la trobada amb Aragonès, volen preparar-la fent una reunió de treball prèvia amb el director de Polítiques de Muntanya i Litoral, Albert Alins, i el delegat de govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez. L'objectiu és poder tractar amb el president del Govern l'estat del desplegament territorial a l'Alt Pirineu i l'Aran, demanar més fortalesa i finançament per als consells comarcals i conèixer l'estat de les lleis de muntanya i de territori.

Altres temes que han centrat la trobada han estat els problemes de finançament dels consells comarcals per la tardança del Govern i de la Diputació en ingressar les subvencions que han de gestionar, els pocs recursos que es reben per a millorar els accessos a nuclis i per a treure neu a l'hivern i els problemes de cobertura mòbil en molts pobles, amb una crítica oberta que s'ha fet a les grans operadores que donen al Pirineu un servei deficient o directament el tallen, al ser nuclis amb poca població. Un acord que s'ha pres a la trobada és l'elaboració d'un document en què es recolliran els arguments i les línies d'acció bàsiques que des de l'Alt Pirineu i l'Aran es consideren ineludibles d'afrontar en els propers deu anys per garantir el futur d'aquest territori.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny