Notícia

El Pedraforca s'il·lumina per l'autodeterminació

Una cinquantena d'excursionistes hi van pujar ahir a la nit durant la presentació de la 'Via Pirinenca'

Pedraforca,Il·luminat,ViaPirinenca,Presentació
El cim es va il·luminar mentre a la falda es feia l'acte polític Autor/a: ACN
Una cinquantena d'excursionistes van pujar ahir a la nit al Pedraforca per il·luminar-lo, durant la presentació de la 'Via Pirineca' a la seva falda. L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, l'organització sobiranista basca Gure Esku Dago i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, està previst per al 2 de juliol del 2022, i connectarà amb punts de llum tots els cims que van d'Hondarribia fins al Cap de Creus.


L'Assemblea Nacional Catalana, l'organització sobiranista basca Gure Esku Dago i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) van il·luminar ahir (dissabte) a la nit el Pedraforca, al Berguedà, per presentar la mobilització que preparen per al 2 de juliol de 2022. Rere el nom de 'Via Pirinenca', les entitats pretenen connectar el País Basc amb Catalunya a través d'aquesta serralada amb punts de llum als cims des d'Hondarribia fins al Cap de Creus, a l'Alt Empordà.

La presentació d'aquest dissabte, que es va repetir a l'Aiako Harria (Guipúscoa), la van protagonitzar més de 50 excursionistes que van pujar al Pedraforca per il·luminar-lo mentre a la falda de la muntanya es feia un acte polític.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri; el portaveu de Gure Esku Dago, Amalur Alvarez; Jordi Pons, de la FEEC, i Àngels Torrens, d'Artistes de la República van participar en la presentació política. Paluzie va reivindicar l'acció i la mobilització de l'any vinent "per reclamar l'atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa en favor del dret d'autodeterminació dels pobles". Va advertir que "la ciutadania catalana seguirà mobilitzant-se i lluitant activament per fer efectiva la independència" i ha animat els bascos a fer-ho "per exercir amb plenitud el dret d’autodeterminació".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny