Notícia

La CUP sobre els jocs d'hivern: un macroprojecte basat en l'especulació

Reclamem al Govern que impulsi un referèndum amb una pregunta clara i dicotòmica

La_Molina,Pirineus_Barcelona_2030
La CUP sobre els jocs d'hivern: un macroprojecte basat en l'especulació Autor/a: Diaridelaneu.cat
La CUP s'obre a parlar de com afrontar els pressupostos de l'Estat però avisa que no faran "peix al cove". Els anticapitalistes denuncien una "desescalada massa accelerada" i reclamen reforçar l'atenció primària. També han refermat la seva posició contrària argumentant que es tracta d'un "macroprojecte basat en l'especulació".


banner728x90diari

El diputat de la CUP Xavier Pellicer s'ha mostrat disposat a parlar amb Junts i ERC sobre com afrontar els pressupostos de l'Estat "si és per normalitzar una situació política d'excepció permanent". Però en roda de premsa des del Parlament, ha avisat que la CUP no facilitarà la governabilitat d'un executiu espanyol que "sistemàticament opera contra la gent del país". En aquest sentit, ha refermat que no faran "peix al cove" ni "política d'engrunes". Pel que fa a la pandèmia, Pellicer considera que la situació actual respon a una "desescalada massa accelerada" i ha reclamat que es reforci l'atenció primària i es tallin les cadenes de contagi.

Després que dilluns des de Junts Elsa Artadi emplacés ERC i CUP a negociar els pressupostos de l'Estat aprofitant la situació del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els anticapitalistes responen que hi estan disposats però amb condicions. I han recordat que el govern espanyol porta al Tribunal Constitucional la regulació catalana dels lloguers i s'oposa a apujar la pressió fiscal dels qui més cobren.

"En la política de peix al cove i les engrunes no ens hi trobaran. Per desestabilitzar el govern espanyol i avançar cap a la independència, ens hi trobaran", ha conclòs Pellicer.

Candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs d'Hivern

Pel que fa a la situació de la pandèmia, la CUP defensa que cal buscar maneres per "reforçar" l'atenció primària que està "col·lapsada". I apunten que s'ha de fer des dels hospitals i des de la sanitat privada. Per tal de tallar les cadenes de contagi, els anticapitalistes aposten per "reforçar" les plantilles de rastrejadors i avalar les farmàcies a fer testos d'antígens.

I finalment, en relació als Jocs Olímpics d'Hivern, la CUP ha refermat la seva posició contrària argumentant que es tracta d'un "macroprojecte basat en l'especulació" i que comportarà la creació de "macroinfraestructures que destrossen el territori". Tot i així, la CUP creu que s'ha d'impulsar un referèndum a les comarques del Pirineu perquè decideixin si es tiren endavant els Jocs Olímpics d'Hivern. "Reclamem al Govern que impulsi un referèndum amb una pregunta clara i dicotòmica", ha afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny