Notícia

Vall de Núria, per a tota la família

Enguany s'estrena la nova Ruta dels Ponts Històrics i l'Observatori d'Ocells

VallDeNúria,senderisme
Enguany els senderistes disposaran de noves rutes marcades Autor/a: FGC
L'estació de muntanya Vall de Núria ofereix aquest estiu activitats per a tota la família. Entre les novetats més destacades d'aquesta temporada hi ha el nou Observatori d'Ocells, l'exposició dels 90 anys del cremallera i la ruta dels ponts històrics. A més, aposta per la sostenibilitat i el medi ambient amb l'objectiu d'aconseguir ser una estació 'Gasoil zero'.El parc lúdic és una de les activitats preferides per als més petits

Vall de Núria ofereix aquest estiu una àmplia oferta d’activitats destinades a tota la família. L'estació de muntanya gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat destaca per estar situada en una vall singular, on no poden accedir els cotxes, amb el Santuari com a centre neuràlgic, ubicat a 1.964 m d’altitud i envoltat de cims que freguen els 3.000 m. En aquest entorn, l'estació ofereix tot l’any un turisme actiu i de relax, amb propostes diferents on gaudir de l'espectacularitat del paisatge i del conjunt del santuari.

Entre les principals activitats familiars, en destaca el passeig en el Telefèric Coma del Clot, que després de la seva renovació l’any passat, és un dels grans atractius de l’estiu. Enguany s’estrena la nova Ruta dels Ponts Històrics, que permet la descoberta del patrimoni de la vall. I els més esportistes podran fer les ascensions als cims que envolten el Santuari.

El santuari és el centre neuràlgic de l'estació

A més, també es posa en marxa l’Observatori d’Ocells, situat al mirador del llac, un espai de divulgació on els visitants descobriran les diferents espècies que es poden trobar a la vall. Creat conjuntament amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, permetrà l’observació d’aus autòctones com el voltor, el trencalòs, l’àliga daurada o el trencapinyes.

A banda d'això, l’estació ofereix altres activitats com el Parc Lúdic, passeigs en barca o canoa a l’estany de Núria, ponis o rutes a cavall, entre d'altres.

El passeig en el telefèric de la Coma del Clot és un dels principals atractius familiars

90 anys del Cremallera
Aquesta temporada també s'ha inaugurat l’exposició 90 anys història. El Cremallera de Núria, amb motiu del 90è aniversari del Tren Cremallera. Aquesta mostra repassa la història d'aquest emblemàtic transport genuí, que és l'únic mitjà per accedir a l'estació de Vall de Núria, des dels seus inicis fins a dia d'avui.

Com a part de les actuacions per a la transformació digital de processos a l’estació, es manté el sistema de venda anticipada de bitllets per al Cremallera i el Telefèric Coma del Clot i de productes com el ‘Viatge a una Vall única, Vall de Núria’, que va acompanyat del servei d’àudioguiatge en línia via app i gratuït.

Aquest any se celebrà el 90è aniversari del Cremallera

Estació sostenible
Entre les actuacions més destacades en matèria de sostenibilitat i medi ambient, a Vall de Núria destaca al projecte ‘Gasoil zero’, que té com a objectiu eradicar emissions de CO₂ en el complex procedents de motors i altres ginys i convertir l’estació en un referent mediambiental. Per aquest motiu, ha iniciat treballs per ampliar l'ús de l'energia geotèrmica a l’estació. A més, des d’aquest any el Cremallera es mou amb energia d’origen solar.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny