Notícia

Salts amb corda elàstica a la Llosa del Cavall

Bungee.cat ofereix la possibilitat de saltar amb corda elàstica sobre la presa

llosa del cavall,salt corda elastica,barrufet
Salts amb corda elàstica a la Llosa del Cavall Autor/a: Bungee.cat
Al pantà de la Llosa del Cavall s'hi troba la tercera plataforma de salt amb corda elàstica més alta d’Europa. Una experiència 'adrenalítica' i, a la vegada, un esport extrem . Un cop a la plataforma ens espera un salt al buit de 122 metres. 


banner728x90diari

L’any 1997 finalitzaven les obres de l’embassament de la Llosa del Cavall (Solsonès), amb el qual es regula la conca alta del riu Cardener. Junt amb el de Rialb, al riu Segre, aquest pantà ha estat una de les darreres grans preses que s’ha construït i posat en marxa en els darrers vint-i-cinc anys a Catalunya.

A més de ser una de les preses més altes del país, amb una caiguda de 122 metres, té l’atractiu de situar-se en un paratge de gran bellesa, dominat per l’impressionant engorjat on es troba la presa i d’on en pren el nom. Els boscos de pi roig, roure i alzina dominen l’entorn, que se situa en una altura propera als 1.000, un al·licient que permet que les temperatures, fins i tot en ple estiu, resultin moderades. I en l’horitzó, el paisatge sovint ve dominat per la serra del Port del Comte.

En resum, un paisatge amb el seu encant, en no falten paratges i racons en els quals capturar les imatges “de postal” que busca tot aficionat a l’Instagram. El relleu, la roca conglomerada pròpia de la zona, la làmina d’aigua del pantà, i la mateixa presa construïda amb la tècnica de la volta de doble curvatura, ha projectat la zona com un dels millors espais del país on practicar esports d’aventura, tals com el caiac, l’escalada, el senderisme i el salt amb corda elàstica a la resclosa.

salt-corda-elastica-llosa_del_cavall
Bungee.cat ofereix la possibilitat de saltar amb corda elàstica sobre la presa (Foto: Bungee.cat).

L’empresa Bungee.cat, ofereix la possibilitat, des de l’estiu de 2019, de fer un salt sobre aquesta presa amb forma de closca d’ou. Amb reserva prèvia i per un cost d’aproximadament 100 euros, els qui vulguin fer el salt poden experimentar-lo amb un salt segur amb cordes elàstiques. El resultat és un salt al buit de prop de 30 metres i de més de 50 de frenada. El salt es realitza des d’una plataforma que se situa a la part superior de la paret. Es tracta d’un salt d’unes característiques úniques, que Llosa del Cavall a banda, només podem trobar a Suïssa i Romania. Tant la plataforma com l’operativa i funcionament d’aquesta activitat està regulada per la normativa francesa de salts elàstics i compleix amb la normativa IRATA.

Qui hi ha darrere Bungee.cat?

Eduard Terricabras Caelles, col·loquialment conegut com en “Terri”, és el cap de salts amb corda elàstica de la Llosa del cavall. Practica i opera salts amb corda elàstica des de l’any 1999. A falta d’una normativa pròpia, disposa del certificat que expedeix Vertige adventures, empresa de Grenoble. També compta amb la formació acreditada per Gravitat Formacion en IRATA. A més, és tècnic esportiu nivell 1 en altres esports d’aventura com el parapent, entre altres. Tothom pot fer salts, li preguntem? “En principi qualsevol persona que estigui físicament bé pot saltar”. Què en queda un cop s’ha fet el salt? “Una sensació única, l’adrenalina es dispara” ens respon en Terri, que admet que en tres anys els salts a la Llosa del Cavall "han començat a traspassar fronteres. L’experiència, la zona i el boca-orella, hi han ajudat”, conclou.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny