Notícia

La UFEC recorda la necessitat de més instal·lacions de gel

Crida a l'Ajuntament de Barcelona perquè recolzi el projecte

hoquei gel, barça, puigcerdà
La UFEC recorda la necessitat de més instal·lacions de gel Autor/a: Joan Reyes
Foment i la UFEC celebren que la Generalitat posi en marxa la candidatura Barcelona-Pirineus pels JJOO d'Hivern 2030. Les entitats recorden que abans caldrà fer una consulta amb el territori, tal com preveu el pacte de Govern actual.


banner728x90diari

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Foment del Treball han celebrat que el Govern hagi obert contactes amb el Comitè Olímpic International (COI) per obrir el període de negociacions per a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus als Jocs Olímpics d'Hivern de 2030.

Les dues organitzacions han expressat el seu suport al projecte, que, diuen, fa molt de temps que reivindiquen. Des de Foment, el president Josep Sánchez Llibre l'ha defensat com "una de les prioritats del país", considerant-lo un punt estratègic en el marc de l'ampliació de l'aeroport del Prat. Des d'UFEC l'han reivindicat com una forma que el sector esportiu pugui recuperar el seu "paper estratègic i de motor com a sector".

Les organitzacions consideren la carta enviada pel Govern al Comitè Olímpic Espanyol com un "tret de sortida" al projecte, però recorden que abans caldrà fer una consulta amb el territori, tal com recull l'actual pacte de Govern. Paral·lelament, els dirigents d'ambdues entitats han fet una crida a l'Ajuntament de Barcelona perquè recolzi el projecte. En aquesta línia, el secretari general de Foment del Treball, David Tornos, ha assegurat que el projecte tindrà capacitat per "continuar amb els projectes transformadors de la ciutat".

El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha remarcat que el projecte serà "sostenible en l'àmbit econòmic, ecològic i social". Des de l'associació també han expressat que ja estan preparats per posar-se a treballar, però han alertat que necessiten "urgentment" instal·lacions de gel al territori que els permetin arribar "amb garanties" al 2030.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny