Notícia

Ramon Tremosa valora els Jocs d'Hivern com l'oportunitat d'unir amb tren La Seu i Puigcerdà

També és el moment de modernitzar la N-260 de Puigcerdà al Pont de Suert

tren-linia-rodalies_3-puicerda-IST
Tren de la línia de rodalies 3, entre Puigcerdà i l'Hospitalet de Llobregat Autor/a: IST
Tremosa defensa que els Jocs d'Hivern al Pirineu permetrien superar la manca d'inversions de l'Estat al territori, especialment en la qüestió d'infraestructures. L'exconseller d'Empresa també afirma que no es construirien noves zones urbanístiques ni estacions d'esquí.


banner728x90diari

El diputat de Junts i exconseller d'Empresa, Ramon Tremosa, defensa en un article a l'Ara la candidatura per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. Segons diu, permetria superar la manca d'inversions de l'Estat al Pirineu. "Des del punt de vista de les infraestructures el Pirineu català és un cul-de-sac perquè fa dècades que l'estat espanyol hi ha abandonat les inversions", ha afirmat per després afegir que en els Jocs hi ha l'oportunitat de superar aquesta "marginació secular" per portar el tren de Puigcerdà a la Seu, o modernitzar la N-260 de Puigcerdà al Pont de Suert. A més, ha dit que no es construirien noves zones urbanístiques ni estacions d'esquí sinó que hi hauria "inversions d'accés".

"Pirineus-Barcelona 2030 va molt més enllà dels 15 dies de les proves esportives dels Jocs d’Hivern. Aspira a situar el Pirineu català en el centre de les decisions estratègiques dels propers anys a Catalunya, tal com va passar amb Barcelona 1992"
, ha defensat.

A més, ha remarcat que els Jocs d'Hivern poden donar a conèixer a tot el món el Pirineu, tal com els Jocs del 1992 van situar Catalunya en el mapa mundial de ciutats.

Tremosa ha recordat que el passat 8 de juliol el Parlament va instar el Govern a presentar la candidatura per als Jocs d'Hivern 2030 en el marc d'una moció del PSC. Junts hi va votar a favor, ell mateix va defensar el posicionament, ERC s'hi va abstenir en considerar que no es parlava prou del consens territorial que veuen necessari i la CUP hi va votar en contra.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny