Notícia

Les Estades Pirineus de la FEEC, tot un èxit

Un total de 13 joves han passat set dies al Parc Natural de l'Alt Pirineu per aprendre les tècniques i protocols bàsics per sobreviure a la muntanya

estades,pirineu,escalada,FEEC
Els participants han après diverses tècnicques per progressar a la muntanya a l'estiu Autor/a: FEEC
Un total de 13 jove d'entre 14 i 17 anys han participat a les Estades Pirineus d'enguany, organitzades per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, que s'han celebrat al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Paral·lelament, sis joves més han participat a les Estades d'Escalada, que aquest 2021 s'han fet al Priorat.


Els joves participants tenien entre 14 i 17 anys

El refugi de Certascan, situat al Parc Natural de l’Alt Pirineu, ha estat el punt central de les tradicionals Estades Pirineus de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). En aquesta edició, a les estades hi han participat un grup de 13 joves d'entre 14 i 17 anys que, amb l’ajuda de dos tècnics de l’Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM), Jordi Canyameres i Roger Flos, han passat set dies plegats gaudint i aprenent de la muntanya. Al llarg d’aquestes, estades els participants han pogut aprendre les tècniques bàsiques i necessàries per poder progressar per terreny d’alta muntanya estival i de tots aquells protocols, coneixements i maniobres que garanteixen la seguretat individual i del grup.

Durant aquests dies, els nois i noies han posat en pràctica els nous coneixements d’alpinisme i de seguretat a la muntanya assolint el pic de Certascan (2.853 m) el pic de Guerossos (2.734 m), el Pic de Senó (2.556 m), el Tuc del Cap de l’Estany (2.603 m) i el pic de Punturri (2.507 m). A més a més, els tècnics han complementat l’ascensió dels pics amb diferents xerrades de seguretat, nusos, encordament i progressió les quals han pogut posar en pràctica amb diferents jornades d’escalada i ràpel.

Els últims dies, els joves han pogut aprendre i experimentar la pràctica del bivac. Els nois van realitzar un recorregut circular des del refugi de Certascan fins al Pic de Colatx (2.532 m), on van muntar el campament per dormir. L’endemà els joves, acompanyats dels dos experts, van tornar cap al refugi i van tenir la tarda lliure per descansar i gaudir de l’última nit als Pirineus.

Les estades d'escalada tenien el refugi de la Morera de Montsant com a punt de partida

Sis joves participen a les Estades d’escalada 2021
A part de les Estades d’Alpinisme, els joves federats a Catalunya també han pogut gaudir de quatre dies d’escalada en les Estades d’Escalada 2021. Aquesta edició de les estades ha tingut lloc al Priorat i s’ha utilitzat com a punt de partida el refugi de la Morera de Montsant per anar als diferents sectors que hi ha a la zona.

Durant aquests quatre dies, sis joves han pogut consolidar les maniobres de seguretat en la pràctica de l’escalada esportiva i han pogut conèixer les diferents disciplines, com l’escalada artificial, la tradicional i el bloc, de la mà dels tècnics ECAM Joan Olivé i Pep Alejos. També han pogut aprendre un bon grapat de recursos per solucionar imprevistos.

Les pràctiques i tallers es van realitzar al Racó del Vilar, una zona de blocs de diferents alçades a prop del poble de la Morera, on hi ha diverses instal·lacions i vies preparades per a iniciar-se en aquest món.

El primer dia els joves van fer una formació intensiva de maniobres de seguretat, de reunions i ràpel que van poder posar en pràctica l’endemà en dues vies de tres llargs, les vies «Garnatxa» i «Carinyena», a la Cingla Closa de la Serra Major. En aquestes vies els joves escaladors van anar canviant els caps de corda, van realitzar ràpels per baixar i van instal·lar algunes assegurances flotants. A la tarda el grup no va tenir prou i va dirigir-se cap a Siurana a fer uns quants «pegues» d’escalada esportiva al sector de «Can Marges». El tercer dia els joves van treballar amb assegurances flotants i van realitzar diferents tipus de reunions de fortuna. També van fer un taller d’escalada artificial i la tarda la van dedicar al bloc. I l'últim dia van poder gaudir d’un dia d’escalada en bloc intensiva amb un taller d’escalada artificial amb canvis de descens a ascens a mig ràpel.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny