Notícia

‘Orbayu Free Again’: el film que mostra l’escalada lliure del mític pic en un sol dia

Es tracta d’un llargmetratge que mostra la fita aconseguida pel belga Siebe Vanhee, amb la col·laboració dels germans bascos Iker i Eneko Pou

Orbayu,SiebeVanhee,Iker,Eneko,Pou
Vanhee i Pou, en el moment de fer el cim
The North Face ha estrenat al seu canal de YouTube ‘Orbayu Free Again’, un llargmetratge que mostra com l’escalador belga Siebe Vanhee escala en un sol dia el mític pic de l’Orbayu, ubicat als Picos de Europa. El film compta amb la participació dels germans bascos Iker i Eneko Pou, que van ser els primers en marcar la ruta, l’any 2009.


Vanhee i Pou, en un moment de l'escalada

Un desafiament personal que va posar a prova la resistència de l’escalador belga Siebe Vanhee i el va treure de la seva zona de confort. Això és el que mostra el llargmetratge Orbayu Free Again, patrocinat per The North Face. I és que el film enregistra com l’atleta va completar, en només un dia, el poc freqüent ascens lliure al mític Orbayu (8c / 500 m), al Naranjo de Bulnes, ubicat al parc nacional dels Picos de Europa.

La pel·lícula compta amb la participació dels llegendaris Iker i Eneko Pou, que van ser els primers en marcar la ruta, l’any 2009. Els dos germans bascos parlen del desgast físic de l’escalada i de la delicada naturalesa del terreny, per al qual es requereix una precisió experta.

Després d’aconseguir el seu objectiu, Siebe va fer història, ja que es va convertir en la setena persona que aconsegueix escalar l’Orbayu. Però la fita no va ser fàcil.

El llargmetratge mostra paisatges espectaculars

Després de treballar la ruta durant sis dies, Siebe es va passar els quatre següents lluitant sense descans per aconseguir el punt crucial, una feina que li va provocar danys a la pell i el va obligar a prendre’s uns dies de descans perquè se li curessin les ferides. I amb els dits embolicats amb cinta adhesiva, i després de diversos dies sense dormir, va emprendre el seu primer intent des de baix, i va aconseguir escalar sense instruments totes les pendents complicades a la primera.

Amb la meta assolida, el mateix Siebe va explicar: «Estava molt nerviós i vaig dubtar de la meva capacitat per superar una ruta d’aquesta complexitat. Realment era el nivell màxim al que podia arribar. Em va encantar tornar a les muntanyes, va ser una escalada increïble! Les sensacions a dalt de tot van ser fantàstiques. Visc per i per a l’aventura que suposa l’escalada, i estic molt agraït als germans Pou per la seva ajuda per superar l’Orbayu».

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny