Notícia

Trekkings i molt més a la Vall de Núria

La Vall de Núria, una destinació amb opcions variades per a les excursions d’alta muntanya

vall de nuria,trekking,senderisme
De trekking per Vall de Núria aprofitant la posta de sol rere les muntanyes Autor/a: Toni Anguera
Vall de Núria a l'estiu és trekking, senderisme, paisatges, aire fresc i molt més. Per aquesta temporada ofereix activitats per a tota la família. Entre les novetats més destacades d'aquest estiu 2021 hi ha el nou Observatori d'Ocells, l'exposició dels 90 anys del cremallera i la ruta dels ponts històrics. A més, aposta per la sostenibilitat i el medi ambient amb l'objectiu d'aconseguir ser una estació 'Gasoil zero'.


vall-de-nuria-senderisme-carena
D'excursió pels cims de l'entorn del Santuari de Núria (Foto: T. Anguera).

Parlar de l’estiu a la Vall de Núria és el més semblant a parlar de famílies actives, esports i natura. Sí, també hi podríem afegir la gastronomia, els paisatges o l’interès històric, per una banda, i místic, per l’altra, que ens ofereix aquesta vall d’alta muntanya.

Una destinació a la qual només podrem accedir amb cremallera o caminant. Si algú ho vol fer amb aquesta opció, cal fer-ho des del camí vell que té inici a Queralbs.

Pel camí vell

Accedir a la Vall de Núria pel camí vell és un "clàssic" entre els senders que trobem al Pirineu. I és un regal als sentits: el camí puja costerut i és exigent físicament, però el sender remunta un engorjat ombrívol acompanyat per una banda sonora de luxe: la del riu de Núria que baixa alegre i sortejant salts en una vall de vegetació exuberant.Des del mateix camí veurem passar de reüll el cremallera pujant a l'altra banda del riu mentre caminem per un sender que s'obre pas entre boscos i parets de pedra.

Abstenir-se a fer-ho des de Fontalba, i és que enguany s’ha començat amb un sistema d’accés regulat que evita les massificacions de vehicles i excursionistes que volen pujar al Puigmal. O que volen caminar fins al santuari.

Petit paradís del trekking i el trail running

Núria s’ha erigit, doncs, en una destinació ideal per a combinar el senderisme o el trekking en família, en un entorn segur i de gran bellesa. Una mena de paradís d’aventura que s’adapta a totes les butxaques i condicions físiques. Des del mateix santuari es poden iniciar un seguit d’excursions i rutes molt diferents pels entorns. Excursions a cims mítics com el Puigmal (2.909 m), o altres menys exigents com el Pic de l’Àliga (2.422 m). Els dos formen part del que es coneix com l’Olla dels cims de Núria, una travessa circular de prop de 22 km.

Per als qui siguin aficionats als reptes senderistes, via aplicacions com ara des del nostre telèfon intel·ligent o per mitjà d'algun aplicatiu digital, hi ha l'opció de de participar-hi ja sigui amb el Camí Vell (caminant) o el de Miradors de Núria.

I per als qui practiquen el trail-running, també ens proposen 3 reptes esportius: el Camí Vell (corrent), l'Olla de Núria i la Vertical l'Olla.

vall-de-nuria-boires-senderisme
Els reptes virtuals, una opció per als aficionats al trail running o als reptes senderistes (Foto: T. Anguera).

Per als qui no vulguin només alta muntanya, Núria ofereix natura i paisatges d’accés còmode i de temperatures agradables en ple estiu, gràcies a la seva altitud a 2.000 metres. Sempre és recomanable portar una motxilla amb roba d’abrigar. Ja se sap, a l’alta muntanya el temps sempre pot esdevenir inestable en poques hores.

Novetats per aquest estiu

Enguany el que es podria conèixer com l’oferta clàssica, per exemple la passejada amb telefèric, cal afegir-hi algunes novetats, com ara el nou observatori d’Ocells o l’Exposició dels 90 anys del cremallera. Núria, doncs, continua sent a l’estiu un petit paradís per als qui busquen l’oferta de sempre, però amb les novetats que permeten fer de Núria un destí diferent d’un any per l’altre.

Informació ampliada amb el reportatge Vall de Núria per a tota la família
Més informació a: www.valldenuria.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny