Notícia

Nou projecte per obrir l'estació d'esquí de Puigmal

L'estació d'esquí va fer fallida l'any 2013. Els intents de reobrir els seus remuntadors han resultat fallits fins ara

L'estació ara abandonada de Puigmal arrencarà de nou amb un projecte que inclou posar en marxa el telecadira Combes des Rameaux
L'estació ara abandonada de Puigmal arrencarà de nou amb un projecte que inclou posar en marxa el telecadira Combes des Rameaux Autor/a: Web Err Puigmal
Des de fa unes setmanes que l'estació d'esquí d'Er Puigmal torna a ser motiu d'actualitat. Amb el nom de Puigmal 2900, l'estació que va fer fallida el 2014 arrencarà de nou amb un projecte que contempla posar en marxa alguns remuntadors. La concessió de l'Ajuntament d'Er a un nou grup d'emprenedors hauria d'estar operativa el desembre de 2021.


banner728x90diari

Torna Puigmal i aquesta vegada el projecte sembla força madur. O això s'intueix. Després de l'intent d'estació de muntanya impulsat fa tres temporades enrere per Rossignol, ara arriba una nova proposta. El nou projecte ha començat a fer passos i preveu reobrir l'estació d'esquí ubicada al vessant nord de la muntanya del Puigmal. Des de fa unes setmanes els seus impulsors han començat a fer difusió del  projecte per mitjà d'un portal corporatiu, però també se n'han fet ressò alguns mitjans de comunicació del sud de França.

A més, aquesta setmana també s'ha posat en marxa un projecte col·laboratiu per buscar socis que ajudin a impulsar el renaixement de les instal·lacions. Es busquen 100 socis col·laboradors per formar part del nou projecte. Per un import de 1.000 euros, els qui vulguin participar-hi passaran a ser "socis fundadors" del nou Puigmal 2900.

fotos_puigmalpuigmal-paravents-trencats-ist
Paravents i altres instal·lacions en una imatge de l'estiu de 2020 (Foto. IST).

Un concepte d'estació de muntanya adaptat als nous temps

Així doncs, si el projecte aconsegueix tirar endavant, l'estació d'esquí abandonada el 2013 arrencarà aquest mateix any i ho farà amb una diferència important respecte als anteriors concessionaris. Es posaran en marxa alguns remuntadors. Segons la informació facilitada al nou web corportatiu, l'estació es projecta com un centre d'esports de neu i muntanya, polivalent i adaptat als temps actuals. Hi haurà el tradicional esquí alpí amb remuntadors, que sempre ha estat el tradicional de Puigmal abans de la seva fallida fa 8 anys, però també es farà una aposta per l'emergent l'esquí de muntanya, una modalitat que no para de créixer en practicants en els darrers anys.

Els impulsors deixen clar en el seu web que el nou equip que tirarà endavant Puigmal 2900 està format per professionals del món de la muntanya i professionals independents, a la vegada que tots ells experts en activitats a l'aire lliure. Comparteixen la sensibilitat pel mediambient i una actitud i mentalitat respectuosa amb l'entorn i la realitat social. Tot el funcionament i pla d'explotació haurà d'estar enfocat cap a una economia més local i adaptada a la realitat climàtica que es deriva de l'escalfament global.

err_puigmal_3err_puigmal_7027
Retolació de pistes en una imatge de la tardor de 2016 (Foto: IST).

Per aquest motiu s'ha dimensionat el projecte del nou Puigmal a una capacitat màxima propera als 1.500 esquiadors/visitants per dia.
 
Tres grans sectors, tres àrees de negoci

L'estació es dividirà en tres grans zones: el Pla de Cotzé serà la zona lúdica i comercial i s'hi retiraran els teleesquís més antics i el vell telecadira de dues places.
La zona de Les Planes serà la destinada a l'esquí alpí, i per tant es posarà en marxa el telecadira Combe  des  Rameaux, un Poma de quatre places pinça fixa que va ser instal·lat l'any 2005. Es conservarà la xarxa de neu de la zona, instal·lació que compta amb un petit llaca d'aigua a la zona de la carena. 
I finalment la tercera zona, el Prat de la Tossa, que serà la destinada a l'esquí de muntanya. Cada sector tindrà els seus serveis bàsics, comercials o punts de restauració.

err-puigmal
Telecadira Combe des Rameaux en una imatge d'arxiu.

A més, el projecte està pensat per a una obertura al llarg de les 4 estacions de l'any i per això es crearà una oferta d'activitats que haurà de seduir als aficionats a la natura, l'esquí, el senderisme, el trailrunning i la bicicleta de muntanya. En resum, un projecte que defineixen com a "MountainExperience".

Segons les primeres dades el cost de reobertura i de recuperació d'instal·lacions s'entreveu proper als 1,5 milions d'euros, segons xifres avançades per la revista MontagneLeaders, i es preveu obrir al públic el desembre d'aquest 2021.

Més informació al web corporatiu: Puigmal2900.com
Consulteu l'estat de les instal·lacions en aquests dos àlbums de fotografies: Visita a la cota alta de Puigmal estació d'esquí (Juliol de 2020) i Visita de tardor a l'estació d'esquí de Puigmal (octubre de 2016).
A les xarxes socials: facebook.com/Puigmal2900 i instagram.com/puigmal2900/

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny