Notícia

Arinsal es postularà per acollir els Youth World Championships

Aquest cap de setmana més de 1.250 esportistes de 28 nacionalitats han participat en la Skyrace Comapedrosa

Skyrace Comapedrosa
La nova prova, l'Ultra Skyrace, ha sigut tot un èxit Autor/a: Dani Catalan
Arinsal ha estat aquest cap de setmana el centre neuràlgic del trail running. Ahir (diumenge), La Massana va acollir una nova edició de la Skyrace Comapedrosa, amb una participació record. Més de 1250 participants procedents de 28 països van participar en alguna de les tres proves: la novetat, l’Ultra Skyrace, Skyrace Comapedrosa y la Skyrace Arinsal. Els primers en arribar a l’arc de meta van ser els corredors de la Skyrace Arinsal, amb Javier Fernández en categoria masculina i Laia Montoya en femenina. Pel que fa la Skyrace Comapedrosa, prova puntuable per a la Copa del Món, la victòria se la van endur Christian Mathys i Denisa Dragomir. I en la cursa més dura, els guanyadors van ser Pere Aurell i Roser Español. Vallnord – Pal Arinsal i la Massana fan un balanç molt positiu de l’esdeveniment i comuniquen la seva postulació per acollir l’any que ve els Youth World Championships.


Claudia Galicia, durant la cursa (Foto: Dani Catalan)

Després d’un any sense esdeveniment, aquest cap de setmana ha tornat una de les proves més importants i exigents del país: la Skyrace Comapedrosa. L’esdeveniment s’ha assolit sense cap incidència i segons planificació: un total de tres proves han estat disponibles per a tots els corredors.
 
A la Skyrace Comapedrosa, prova de 24 km i 2.400 m de desnivell puntuable per a la Copa del Món de Skyrunning, la victòria en categoria masculina se l’ha endut Christian Mathys, amb un temps final de  2:52:01. En segona posició Mitrica Leonard ha fet 2:57:54, i en tercera posició, Daniel Antonioli, 3:01:51. En categoria femenina, la victòria ha estat per Denisa Dragomir (3:32:28), seguida per Pessey Iris (3:43:11) i Lina El Kott (3:45:00)
 

Felicitat màxima dels finalistes (Foto: Dani Catalan)

Pel que fa a la Skyrace Arinsal, prova de 18 km i 1.400 m de desnivell positiu, el guanyador en categoria masculina ha estat  Javier Fernández, amb un temps de 2:11:39, seguit de Cristian Ibañez (2:16:07) i Lartaun Rodriguez (2:18:37). Pel que fa la categoria femenina, Laia Montoya s’ha endut la victòria amb un temps 2:38:25, seguida de molt a prop per Maria Sau (2:38:33) i Claudia Galicia (2:40:57).
 
Finalment, a la gran novetat d’aquesta edició, l’Ultra Comapedrosa, de 50 km i un desnivell de 4.500 m de desnivell positiu, Pere Aurell s’ha endut la victòria amb un temps de 6:58:49, seguit de Thibault Leroy (7:03:55) i Alejandro Villarino (7:27:25). En categoria femenina, Roser Español s’ha endut la victòria amb un temps final de 8:55:29 i, amb distància, l’han seguit Claudia Gutierrez (9:16:21) i Carolina Rius (9:27:59).

Hi van participar corredors de 28 nacionalitats diferents (Foto: Dani Catalan)
 
Albert Balcells, director tècnic de la cursa, ha volgut destacar el repte de l’organització de la Ultra Skyrace, que ha estat possible gràcies a la unió de tots els organitzadors, però a la vegada, l’èxit d’aquesta. Les opinions per part dels corredors ha estat molt positives, se seguirà treballant per millorar-la cada any. Balcells ha destacat que prop de 30 nacionalitats han visitat Arinsal i que la els resultats dels corredors han estat molt satisfactoris malgrat l’augment de 3 km en l’arribada de la cursa (per seguretat COVID).
 
Més de 100 andorrans
Andorra també ha comptat amb la presència de quatre federats i més de 100 participants del país. Dels federats, Sabrina Solana i Lluis San Vicente han participat en la prova Ultra Comapedrosa, però a causa d’una lesió, Sabrina ha hagut d’abandonar la cursa. Pel que fa Lluis San Vicente, ha arribat en 11a posició amb un temps de 8:08:14. Arnau Soldevila, corredor de la prova de 24 km, ha obtingut un gran resultat i la posició número 21 i un temps de 2:50:42. I Pere Riba també ha hagut d’abandonar la prova.

La prova és una de les més dures del món (Foto: Dani Catalan)

Tal com ha destacat Carlo Ferrari, director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme, la Ultra Skyrace ha estat una prova “valorada molt positivament per part dels corredors”. El seu trajecte ha permès convertir-la en una de les proves més dures però a la vegada, mes maques. Ha acabat destacant els bons resultats dels corredors d’Andorra i ha lamentat la lesió de Solana.
 
Arinsal, centre mundial de trail
Aquest esdeveniment és un dels més esperats de l’any, sobretot per Arinsal, ja que implica un gran ambient i moviment turístic. Des d’inicis de setmana, l’estació i la parròquia han treballat per aconseguir modificar al mínim possible la circulació d’Arinsal.

Satisfacció entre les participants que van arribar a la meta (Foto: Dani Catalan)
 
El conseller de Turisme i dinamització de la Massana, Josep Maria Garrallà, s’ha mostrat molt content d’haver pogut acollir la cursa i organitzar-la sense quasi cap incident. Ha destacat l’impacte positiu de l’esdeveniment pel poble, que ha permès tornar a dinamitzar Arinsal i fer-la créixer. I ha tancat la seva ponència comunicant que l’estació es postularà per acollir l’any que ve els Youth World Championships. La previsió seria acollir-los una setmana abans de la Skyrace Comapedrosa i seguir destacant el potencial d’Arinsal.

Per a consultar totes les classificacions íntegres, feu clic AQUÍ.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny