Notícia

Roser Espanyol i Sau Domènech, campions de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència

Mònica Guilera i Teresa Forn completen el podi femení, i Gil López i Gerard Berroya el masculí

RoserEspañol,Bastions
Roser Espanyol, a Bastions, on va tenir el domini absolut Autor/a: Pau Aguilera
La veterana corredora de la Seu d'Urgell Roser Español s'ha proclamat aquest cap de setmana campiona de la 9a Copa Catalana de Curses d'Ultraresistència. I l'acompanyen en el podi les també veteranes Mònica Guilera i Teresa Forn. En categoria masculina, la victòria ha estat per a Sau Domènech, un dels corredors més regulars de la competició. I completen el podi Gil López i Gerard Berroya.


La Merrell Skyrace Comapedrosa ha sigut l'última cursa del campionat (Foto: Jose Miguel Muñoz)

La darrera prova del calendari de la 9a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Andorra, ha servit per a decidir els campions de la competició. Roser Español (UE Urgellenca) i Sau Domenech (CEAM Parets CAM) han estat finalment els que s’han emportat el títol després de les tres proves disputades.

Roser Español, una veterana de les curses d’ultraresistència, ha fet valer la seva experiència i regularitat per a mostrar-se pràcticament intractable en tota la competició, que es va posar a encapçalar després de la seva victòria a la Ultra de Bastions. La corredora de la Seu d’Urgell ja havia sumat un tercer lloc en el debut de la competició a la UTB, on la catalano-holandesa Ragna Debats (CEM la Cameta Coixa) havia dominat clarament la cursa. El tercer lloc a l'exigent prova del Solsonès va servir per començar a afiançar un triomf final amb dues victòries clares a Bastions i a Comapedrosa.

A la general, Mònica Guilera (CE Penedès) i la veterana i premiada Teresa Forn (CE Cerdanya Pirineus) acompanyen al pòdium final a Roser Español. Les tres dones que han ocupat els tres llocs del pòdium superen els 40 anys i són un clar exemple de la constància i de la resistència d’aquest esport. Teresa Forn, la més veterana del grup, va ser una de les pioneres de la selecció catalana de curses per muntanya i explicava fa pocs mesos a la Vèrtex la seva experiència a l’alta competició. Forn, campiona del món de curses per muntanya l’any 2003, assegurava que se sentia molt afortunada de poder seguir corrent.

Cal recordar que per poder puntuar a la classificació final de la Copa Catalana calia participar en les tres curses del calendari.

L'última prova s'ha disputat aquest cap de setmana a Arinsal (Foto: Anna Olea)

Premi a la constància
En categoria masculina, la victòria final ha estat per al vallesà Sau Domènech, que ha aconseguit guanyar la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència sense sumar cap victòria parcial a les tres curses.

El gran dominador en els pòdiums ha estat Pere Aurell (CEM la Cameta Coixa), que va guanyar a la UTB, i a Comapedrosa i Bastions va ser per l’igualadí Marc Ollé (UECANOIA).

La constància i la participació a les tres curses on ha aconseguit puntuar, però, han portat a Sau Domènech a proclamar-se campió a la general final. A Domènech l’han acompanyat en els tres primers llocs Gil López (AE Montmell) i Gerard Berroya (FAM).

Per a consultar tota la classificació acumulada, feu clic AQUÍ.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny