Notícia

25 anys de la recuperació del Servei Meteorològic de Catalunya

El 23 de juliol de 1996 s’aprovava el Decret de creació del Servei de Meteorologia de Catalunya

la molina,torrent negre,telecadira,nevada,arbres,260120
25 anys de la recuperació del Servei Meteorològic de Catalunya Autor/a: Diaridelaneu.cat
Divendres passat es van complir 25 anys de la recuperació del Servei Meteorològic de Catalunya. Va ser el 23 de juliol de 1996 quan s’aprovava el Decret de creació del Servei de Meteorologia de Catalunya.


banner728x90diari

El Servei Meteorològic de Catalunya va ser creat el 31 de març de 1921 per la Mancomunitat de Catalunya, entitat que durant els seus 18 anys d’existència va donar un impuls extraordinari a la meteorologia a Catalunya.

57 anys després de la seva destrucció s’aprova el Decret 272/1996, de 23 de juliol, de reestructuració del Departament de Medi Ambient, segons el qual es constitueix la Subdirecció General de Qualitat de l’Aire i Meteorologia, de la qual en depenen el Servei de Vigilància i Control de l’Aire i  el Servei de Meteorologia de Catalunya.

El 14 de novembre de 2001, es promulga la Llei de Meteorologia aprovada pel ple del Parlament de Catalunya (el 7 de novembre de 2001) amb una àmplia majoria, per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya  passa a ser una entitat de dret públic de la Generalitat de Catalunya amb personalitat jurídica pròpia.

L’1 d’agost de 2002 el Servei Meteorològic de Catalunya es converteix, de ple dret, en empresa pública adscrita al departament de Medi Ambient, es recupera el nom històric de Servei Meteorològic de Catalunya i s’adopta la marca meteo.cat. L’any 2010, amb els diferents canvis de govern, passa a dependre del departament de Territori i Sostenibilitat, i actualment depèn del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Avui i coincidint amb l’any del seu Centenari, el Servei Meteorològic de Catalunya celebra els 25 anys de la seva recuperació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny