Notícia

La Molina a l'estiu: esport, natura, aire fresc i paratges verds

L'oferta d'esports de muntanya a l'estació cerdana es reforça i s'incorporen noves activitats de natura

Bicicleta_muntanya_descens,La Molina
La Molina a l'estiu, esport, natura, aire fresc i paratges verds Autor/a: O. Molas
L'estiu passat el telecabina fins al Niu de l'Àliga de La Molina va esdevenir un dels atractius turístics de la Cerdanya. Enguany l'oferta a l'entorn del telecabina i la muntanya del a Tosa (2.535 m) es consolida i es reforça amb noves activitats de natura.


la-molina-dh-bike-park-descenso-foto-ivan-sanz
El Bikepark de La Molina continua sent un dels atractius de les activitats d'estiu a la Cerdanya (Foto: IST).

Aire fresc, paisatges verds i activitats esportives a més de 2.000 metres: aquesta podria ser una síntesi ràpida de què és La Molina a l’estiu. Ara bé, seria una descripció massa curta per explicar què s’hi pot viure i veure sobre el terreny.

Durant juliol, agost i setembre l’ambient que es viu a l’estació cerdana ve marcat per un públic a la recerca del contacte directe amb la natura. Un visitant seduït per l’ambient de muntanya i el seu territori i que, a més, ho vol fer d’una forma activa. I aquest ambient es visualitza fàcilment pel nombre de famílies que durant l’estiu passegen pels diferents senders que hi ha a falda de la muntanya de la Tosa (2.535 m), entre els quals els clàssics de sempre. Però enguany hi ha novetats. Per a aquesta temporada s’han traçat dos itineraris nous: un d’interès històric, d’acord amb el passat miner de la muntanya, i un segon d’interpretació de la flora i fauna del territori.

Però La Molina també és el destí per als qui busquen comoditat, noves experiències i vistes panoràmiques a parts iguals. Amb aquests tres requisits no hi falten els qui pugen amb el telecabina més llarg del Pirineu fins al refugi del Niu de l’Àliga. Des d’aquest edifici i els dos miradors del seu entorn, el sud de la Tosa i el de Quatre Batlles, es poden gaudir de panoràmiques privilegiades sobre el Pirineu central i oriental, així com les comarques del Ripollès i el Berguedà.

estiu-intermedia-la_molina-refugi-turistes
Observant el paisatge des de l'estació intermèdia del telecabina Cadí-Moixeró (Foto: IST).

Però no hi ha dos estius iguals i La Molina canvia d’un estiu a l’altre. Així, entre les propostes més consolidades i destinades a tots els públics, hi ha les diferents opcions que ofereix el bikepark. Des de la seva obertura l’any 2004, aquest ha anat creixent en circuits, noves àrees i en modalitats. Així podem practicar el descens en bicicleta amb l’ajut del telecadira Cap de Comella i el telecabina Cadí-Moixeró, o bé del circuit d’enduro que s’ha traçat a l’ombra dels frondosos boscos de pi negre de la zona. I per als qui els sedueixi més la bicicleta de carretera o les e-bikes (bicicletes elèctriques), també hi ha la proposta de dues rutes ciclistes, una entre el pla de la Cerdanya fins a La Molina, i l’altra de La Molina a Vallter. Una alternativa molt saludable per conèixer el Pirineu català sobre dues rodes.

Noves activitats lúdiques

Enguany la temporada d'estiu a La Molina va començar el passat 19 de juny i ho va fer amb algunes novetats. Deixant de banda les activitats de natura i esportives, n’hi ha algunes lúdiques que són noves:  l'habilitació d'un mountainboard, un bumper ball i un slackline a la zona del Telecabina Cadí-Moixeró.

Actualment l’estació estar obrint diàriament I ho farà de manera ininterrompuda fins al 12 de setembre. A partir d’aleshores, obrirà els caps de setmana, el pont de La Mercè (24-26 setembre) i, finalment, el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre.

D'altra banda, i dins el procés de digitalització d’FGC Turisme, es manté per a aquesta temporada el sistema de venda anticipada en línia que permetrà a les persones visitants adquirir forfets per al Bikepark o el telecadira i forfets o bitllets per al telecabina.

estiu-niu_aliga-la_molina-refugi-turistesTuristes a la terrassa-solàrium del Niu de l'Àliga (Foto: DDLN).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny