Notícia

Lles de Cerdanya i Aransa també regulen l'accés a l'alta muntanya

L'accès al Pla de Pollineres es fa amb un bus llançadora, al preu de 7 euros el trajecte anada+tornada

LV_4036,carretera,senyalitzacio,aransa,lles
Lles de Cerdanya i Aransa també regulen l'accés a l'alta muntanya Autor/a: Diaridelaneu.cat
Cada vegada son més les institucions, com ara Ajuntaments o Parcs Naturals, que regulen els accessos a l'alta muntanya. Si fins ara aquesta mesura s'havia implantat en paratges com Fontalba, per accedir al Puigmal, o a la Vall Ferrera, per apropar-se a la Pica d'Estats, avui s'hi sumen leș estacions de nòrdic d'Aransa i Lles.


banner728x90diari

A partir d'avui dissabte dia 31 de juliol es comença a regular l'entrada de vehicles motoritzats a la pista forestal d'accés a l'alta muntanya de Lles de Cerdanya i d'Aransa. Ho van anunciar ahir divendres a les xarxes socials del Patronat de Turisme de la Cerdanya, des de les quals s'ha comunicat que l'Ajuntament de Lles ha decidit tancar la pista forestal d'alta muntanya que uneix Lles i Aransa. Els vehicles motoritzats ja no hi poden circular. Aquesta és una pista molt usada per aproximar-se a paratges com els Estanys de la Pera o a cims com ara la Tosa plana de Lles.

La mesura s'ha posat en marxa aquest dissabte í serà vigent fins al 12 de setembre. Es podrà accedir a les esmentades estacions d'esquí nòrdic amb vehicle propi, però per fer-ho a altres paratges de l'entorn, com ara el pla de Pollineres, a 2.000 metres d'altitud, s'ha de fer amb un servei de llançadora-bus. Els preus són de 5 euros per trajecte d'anada o tornada, i 7 euros fent anada+tornada. Hi ha descomptes per a nens de 5 a 12 anys i jubilats, així com gratuïtats en determinats casos.

La pista forestal d’accés regulat

La pista forestal ara regulada és, durant l'hivern, una pista traçada per a l'esquí de fons o nòrdic. També uneix les estacions d'esquí de Lles i Aransa i cada hivern, i ja en fa més de 25, s'hi celebra la Marxa Pirineus. La "Pirineus" és una marxa de 14 quilòmetres que uneix les dues estacions amb circuit de nòrdic. És l'única marxa del Pirineu que uneix dues estacions d'esquí.

L'Ajuntament de Lles de Cerdanya ha posat a disposició dels interessats en accedir-hi aquest telèfon Tel. 973 515 097.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny