Notícia

Pirineos-España, el nom que surt des de Saragossa per a la candidatura

L'Ajuntament de Saragossa dona suport a una candidatura entre Catalunya i Aragó per als Jocs Olímpics d'hivern

Panticosa,Helly_Hansen
El Pirineu aragonès entrarà a formar part de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: M. Rafel
El Ple de l'Ajuntament de Saragossa va aprovar aquest dijous -amb els vots favorables de PP-Cs, PSOE i Vox i el rebuig de Zaragoza en Común i Podemos- una moció per donar suport a una candidatura conjunta entre Aragó i Catalunya per als Jocs Olímpics d'hivern de 2030. El representant de VOX, però, va anar més enllà i ja va proposar que el nom de la candidatura sigui el de "Pirineos-España" o "Cataluña y Aragón".


El Ple de l'Ajuntament de Saragossa va aprovar aquest dijous -amb els vots favorables de PP-Cs, PSOE i Vox i el rebuig de Zaragoza en Común i Podemos- una moció per donar suport a una candidatura conjunta entre Aragó i Catalunya per als Jocs Olímpics d'hivern de 2030.

Segons informa el diari Heraldo de Aragón, el text va ser esmenat per VOX i en aquest va propasar que la candidatura porti per nom "Pirineos-España" o "Cataluña y Aragón".

La vicealcaldessa i portaveu de Cs, Sara Fernández, ha fet una crida perquè no hi hagi una utilització partidista de la candidatura per part dels "secessionistes" catalans.

La portaveu municipal del PP, María Navarro, ha anat una mica més enllà i creu que l'obertura o tancament d'aquests hipotètics jocs sigui a Saragossa.

La portaveu socialista, Lola Ranera, ha subratllat que aquest projecte només pot tirar endavant des del consens

I finalment, Luisa Broto (ZEC) hi va votar en contra per entendre que es basa en un model "molt estacional" i de "desenvolupament precari", mentre que Amparo Bella (Podemos), que ha expressat els seus dubtes que aquest esdeveniment sigui possible al Pirineu, tant en l'aragonès com en el català, per la manca de neu a causa de l'escalfament global.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny