Notícia

Arinsal s'especialitza a l'estiu com un sector e-Bike

Vallnord-Pal-Arinsal acollirà la Copa del Món UCI de BTT el juliol del 2022 i també la modalitat de e-Bike

Arinsal s'especialitza a l'estiu com un sector e-Bike
Arinsal s'especialitza a l'estiu com un sector e-Bike Autor/a: Pal Arinsal
Des de fa temps, l’objectiu de l’estació de la Massana ha estat la unió dels dos sector durant l’estiu. Així doncs, aquest any integren dins de la seva estratègia estival l’ampliació del domini amb dos nous circuits d’e-Bike. La idea és destinar el sector de Pal pel Bike Park, el sector d’Arinsal per l’e-Bike i com a centre neuràlgic de totes les activitats de ciclisme, el restaurant del Coll de la Botella, on també serà el protagonista pel ciclisme de carretera. Avui, EMAP ha presentat els nous circuits dee-Bike.


banner728x90diari

Vallnord-Pal-Arinsal ha presentat els nous circuits d’e-Bike al sector d’Arinsal. Una de les novetats de presentades per l’estació a inicis de temporada d’estiu. Es tracta d’un total de 2 circuits amb recorregut circular amb punt d’inici a Comallemple fins al Xalet Igloo. En total, el circuit fa uns 5 km repartits en 2,7 km de pujada i 2,3 km de baixada i un desnivell total de 385 m.

Aquests circuits es sumen als dos circuits d’e-Bike que ja existeixen al sector de Pal. En total, l’estació ofereix ara més de 50 km de circuits. Amb aquesta novetat, també s’ha pogut estrenar la Ronda e-Bike, un circuit de 25 o 30 km, en funció dels trams escollits, que té la intenció de unir el sector de Pal amb Arinsal en un sol circuit. Aquest tram s’inicia a l’oficina de turisme de la Massana i puja cap al sector d’Arinsal fins al Port Negre i un cop a dalt, gràcies al telefèric, poder accedir a Pal, pujar cap al Pic del Cubil i baixar fins a la Caubella i arribar de nou a la oficina de turisme de nou. Tal com ha presentat el director de màrqueting de Vallnord-Pal-Arinsal, Pedro Morán, "aquesta Ronda d’e-Bike s’anirà ampliant amb el temps. La idea és poder sumar més circuits que uneixin els dos sectors”.

Aquesta obertura ha permès així mateix fer una aposta per la restauració al sector d’Arinsal. Morán ha afegit que “l’objectiu és poder potenciar aquest sector i per aquest motiu, durant tots els caps de setmana d’estiu, el restaurant The Terrace estarà obert tots els divendres fins els diumenges al mig dia.”

bicicleta-electrica-eBike-CUBE
La bicicleta elèctrica facilitada per CUBE (Foto: IST).

El coll de la Botella, centre neuràlgic a l'estiu

Es tracta d’unaestratègia que engloba la unió de Pal i Arinsal així com altres estratègies de ciclisme. Així doncs, EMAP té clara la seva línia de futur: el sector de Pal seguirà creixent amb el Bike Park, un dels mésvalorats en tot el món i amb una forta tendència de creixement. El sector d’Arinsal, que gràcies a la connexió amb telefèricdes de l’any passat, els usuaris ja poden creuar els dos sector, es potenciarà molt més la modalitat d’e-Bike i finalment, el Coll de la Botella com a centre neuràlgic del cicloturisme.

Tal com ha destacatel director general, Josep Marticella, Vallnord-Pal-Arinsal té una estratègia definida i consolidada. L’estació ha estat sempre “Ski And Bike, però ara, donem un pas més per convertir-nos en Ski, Bike and Trail”. Afirma a la vegada que els esdeveniments d’estiu, incloses les copes del món de BTT i de SkyRunning permeten afegir el concepte del trail en el seu “leimotiv”.

Vallnord Pal-Arinsal acollirà la Copa del Món UCI de BTT el 2022

La gran feina realitzada amb els nous circuits de e-Bikeal sector d’Arinsal, que se sumen al ja actuals circuits, ha permès negociar amb la UCI per acollir una nova modalitat de Copa del Món: e-Bike. Del 12 al 17 de juliol del 2022, Vallnord-Pal-Arinsal tornarà a acollir la Copa del Món UCI de BTT amb les modalitats de Short-Track, Cross-Country, Descens i e-Bike. La Copa del Món tornarà també al 2023 i al 2024 en forma Campionats del Món.

Vallnord-Pal-Arinsal es va marcar un objectiu real però en el fons ambiciós degut a la pandèmia. Tot i així, la meta d’arribar als 70 mil visitantsi als 2 milions de facturació aquest estiués cada cop més real. Les xifres indiquen una bona previsió per arribar-hi, tot i que tal i comrecalca Marticella, “intentem ser pruents i curosos. La meteorologia duran tl’estiu influeix molt i qualsevol situació pot canviar”. En el mes de juliol, l’estació tancava amb més de 900 mil euros de facturació i més de 30 mil visitants, xifres molt similars a les de 2019, tenint en compte que aquest any no hi ha hagut Copa del Món del BTT.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny