Notícia

Una Oficina Tècnica per preparar la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

La candidatura Pirineus-Barcelona preveu promoure Catalunya com a país esportiu

robin buffet
L'Oficina Tècnica vol promoure Catalunya com a país esportiu Autor/a: Oriol Molas
El Govern català impulsarà una Oficina Tècnica per preparar la candidatura Pirineus-Barcelona, que treballarà en paral·lel a la Taula de representació territorial, anunciada fa 48 hores.


banner728x90diari

El Govern català impulsarà una Oficina Tècnica per preparar la candidatura Pirineus-Barcelona, la qual estarà adscrita a la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, que elaborarà el projecte de candidatura seguint els principis rectors de participació ciutadana, cohesió territorial, perspectiva de gènere i inclusiva, i sostenibilitat ambiental. Aquest organisme intercanviarà informació i experiències en l’àmbit de l’esport, especialment en el de les competicions esportives internacionals, i farà una anàlisi dels reptes que representa per a Catalunya la presentació d’una candidatura olímpica.

snowboard-cross-ipc-alabaus-la-molina
L'Oficina Tècnica preveu consolidar el compromís de Catalunya amb el moviment olímpic i paralímpic (Foto: DDLN).

La direcció de l’Oficina Tècnica s’encarregarà, entre altres, de fomentar la internacionalització de l’esport català a tots els nivells i la promoció de Catalunya com a país esportiu; consolidar el compromís de Catalunya amb el moviment olímpic i paralímpic així com promoure l’esport femení i adoptar mesures per adreçar la segregació horitzontal de gènere de les disciplines esportives, tant en aquelles molt masculinitzades com en les molt feminitzades. També participarà en entitats i organismes d'àmbit estatal, europeu i internacional que promoguin l’esport, l’activitat física i els estils de vida saludable, i dissenyarà i implementarà els mecanismes de participació ciutadana per assolir un projecte consensuat amb els territoris implicats.

Taula de representació territorial

De la Taula de representació territorial anunciada fa 48 hores pel Govern català, en formaran part la consellera de la Presidència; el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori; el secretari Governs Locals i de Relacions amb l’Aran i el secretari d’Acció Exterior del Govern, així com els delegats territorials de Barcelona, Lleida, Girona, Alt Pirineu i Aran i Catalunya Central. A més, també estarà integrada per una persona dels Consells Comarcals del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Berguedà, Ripollès i Solsonès; un representant de les diputacions de Lleida, Girona i Barcelona, i un membre de l’Ajuntament de Barcelona, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i del Consell General d’Aran. A les reunions de la "taula" hi podran particpar entitats representatives d’interessos relacionats amb la protecció del medi natural o amb la sostenibilitat econòmica, social i territorial, quan es tractin qüestions que considerin que els poden afectar.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny