Notícia

Pel Parc Astronòmic del Montsec

Àger a l’estiu. El Montsec d’Ares, l’espai on combinar el parapent de dia i la visita al parc astronòmic de nit

Cometa Neowise,parc astronomic,montsec,Xavier Moli
El cometa Neowise des del Parc Astronòmic del Montsec Autor/a: Xavier Moli
Parlar de turisme actiu en l’actualitat és el més similar a practicar algun esport, més aviat d’esforç físic moderat, mentre el combinem amb alguna experiència més lúdica. I si és possible, tot això en un mateix dia. Un bon exemple el podríem trobar a la serra del Montsec (La Noguera). Aquesta serra del Prepirineu, que té en el pic de Sant Alís (1.675 m) la seva màxima altitud, és un paratge ben conegut i valorat entre els practicants del parapent. I ho és gràcies a les bones condicions dels corrents tèrmics d’orientació vertical que es generen en el seu vessant sud.

I també dins la serra, en el terme municipal d’Àger, s’hi troba el Parc Astronòmic del Montsec. Aquest parc, situat a 1.570 m d’altitud en un paratge dominat per la baixa humitat i la poca contaminació lumínica de l’entorn, s’ha convertit en un espai idoni per viure l’experiència de conèixer i observar el cel nocturn de Catalunya. Aquí s’hi troben unes instal·lacions dissenyades per a la recerca, la formació i la divulgació de les ciències de l’espai i de l’astronomia. L’any passat el Parc Astronòmic del Montsec va guanyar el Premi Internacional Starlight en la categoria d’Educació i Difusió de l’Astronomia i el Cel Fosc. Per als interessats en visitar l’Astronòmic hi ha un ampli ventall de propostes en plena natura per a clubs esportius, universitaris, famílies, aficionats, etc. Les visites, siguin en horari diürn o en nocturn, inclouen el Planetari, l’Exposició permanent i el Parc de Telescopis. En el planetari s’hi pot veure la pel·lícula que porta per nom “Pirineus La Nuit”. Com a novetat, enguany les visites nocturnes incorporen l’actualitat astronòmica de la setmana. Una oportunitat per assabentar-se en primícia de les darreres notícies de l’espai.

Així doncs, Àger i la serra del Montsec ofereixen la possibilitat de gaudir doblement del cel de la Noguera: de dia volant en parapent, potser amb un bateig de vol que ofereixen les escoles de parapent de la zona, i de nit amb una visita guiada pel centre astronòmic. Un dos en un molt poc habitual quant a experiències i activitat esportiva en un paratge dominat per la serra, els pantans i els congostos. Us hi animeu?

Més informació: www.parcastronomic.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny